“Mahalle Yanarken Latife Saçını Tararmış” Sözü Dün Gece Gerçek Oldu

“Mahalle yanarken latife saçını tararmış” sözü çevresindeki olağan üstü gelişmelere duyarsız kalmak dünya umurun da olmamak anlamında kullanılan bir sözdür.

Mübarek Ramazan ayında pandemi nedeni ile nerede ise nefes bile almak kısıtlanırken, tüm bu kısıtlamalara rağmen iftardan sonra belediye başkanı Tanju Özcan’ın talimatı ile üstü açık otobüsle yaklaşık 300 desibellik bir gürültüyle otobüs sokak sokak ‘eller ne derse desinler o dilleri yesinler!!! akşamlar sensiz geçmez Dilara, sabahlar sensiz olmaz Dilara’ şarkıları eşliğinde Borazanlar mahallesindeki sokakları dolaştı.

İlk aklıma davulcunun bile çıkması yasak iken belediyenin nasıl böyle bir konser havası estirdiği gelirken müzik seslerini duyup da yanıma gelen üç tane küçük kızımın bana “baba biz neden çıkamıyoruz da onlar çıkıp böyle eğlenebiliyorlar bizde çıkalım lütfen!” demeleri beni yürekten yaraladı.

Yatsı namazından sonra insanlar evlerinde teravih namazı kılmaya başlamışken, anneler çocuklarını uyutmaya çalışırken, koronaya yakalanıp evde nefes alma güçlüğü çekerken veya başka hastalıklardan yatağa düşmüşken küçük çocuklar sokak hasreti ile yanıp tutuşurken, bayramların, namazın, ramazanın bir ehemmiyeti kalmamışken, firmalar iflas edip esnaf dükkanını açamazken insanlar bu uyduruk konseri ne yapsın?

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir