Meteoroloji Duyurdu!

Meteorolojinin günlerdir yaptığı son hava durumu tahmini tuttu. Hava sıcaklığının birden düşmesi ile beklenen kar haberi geldi, kar yurda giriş yaptı. Yapılan değerlendirmelere göre Bolu ve çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu için meteorolojinin son tahmini tuttu, haftasonu yurt genelinde yazdan kalma günler yaşayan İstanbul için de bir uyarı var. Hava sıcaklıklarının sert düşüşü ile birlikte yurda ilk kar yağışı da başlıyor.

KAR DOĞU’DAN GİRİŞ YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden şiddetli yağmur ve kar uyarısı geldi. Meteorolojinin 7 Kasım verilerine göre İstanbul dahil birçok bölgede kuvvetli yağmur bekleniyor. Yağışların Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri, İstanbul’un kuzey ilçeleri, Kocaeli ve Sakarya çevreleri bugün aralıklarla sağanak yağmurlu olacak.

Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Muğla’nın güney kesimleri, Ankara’nın güney ve doğu kesimleri, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Bolu, Düzce, Amasya, Tokat, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK KESİMLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir