Milyonluk İhaleyi Vanlı Firmaya Verdiler

Bolu belediyesi merkez yerleşke alanında yapılacak olan Belediye İş Merkezi ihalesine geçtiğimiz aylarda çıkılmış başkan yardımcısı CHP’li Feridun Yılmazın hazırladığı şartname ile ihaleye tek firma katılmış ve katılan firma 5.500.000₺ olan yaklaşık maliyetin 40.000₺ altında teklif vererek ihaleyi kazanmış ancak pasta büyük olunca belediye başkanı Tanju Özcan’ın bazı danışmanları araya girerek yandaş firmalardan düşük fiyat alarak bu işin daha ucuza yapılabileceğini Feridun Yılmaz’ın hazırladığı teklif ile verilen fiyatın afaki olduğunu belirtmeleri ve zaten araları açık olan ikilinin ihalenin iptal edilmesine sebep olmuş, durum her nasıl ise İhaleyi yapan da iptal edende CHP’li olmasına rağmen yandaş medyada “belediyenin 3 milyonu heba oluyordu” vs. gibi manşetlerle sanki ihaleyi Ak partili Feridun Yılmaz yapmış da CHP’li Tanju Özcan iptal etmiş gibi lanse edilmiş arada kaynayan ise Çin’e televizyon ihraç edecek olan Bolu Bel A.Ş. müdürü Bahadır Acar olmuştu.

Müteahhit firmaya para ödememek adına yap-sat usulü ile gerçekleştirilen ihale için 9’u Bolu dışından 4’ü Bolulu toplam 13 firmaya ihaleye davet mektubu gönderildi.

Davet gönderilen firmalardan 7’si il dışından 2’si Bolulu 9 firma ihaleye katılırken 5.600.000₺ yaklaşık maliyeti olan ihaleyi Bolu Belediyesi 4.600.000₺ bedel ile Vanlı bir firmaya verdi.

Seçimden önce aracı ile şehir turu atarak açıklama yapan Özcan “işte yapılan işçilik siz dışardan getirdiğiniz insanlara bu taşları döşettiniz şimdi hesabını bile soramıyorsunuz 1-2 yıl içerisinde darma dağın oluyor yollarımız” demiş akabinde yine yaptığı basın açıklamalarında ise “ihalelerde önceliğimiz Bolu halkı öncelikle Bolulu müteahhitlere iş vereceğiz Bolu’da eğer yapan yoksa il dışından getirmek sureti ile iş yaptıracağız” demişti.

Bolulu nerede ise her köşe başı yap-sat  müteahhidi varken yalnızca 4 tanesine davet mektubu gönderildi ve şartların çok ağır olması nedeni ile yalnızca 2 müteahhit ihaleye katılabildi.

Başkan Özcan’ın bazı danışmanlarının bu iş ile özel olarak ilgilendiği, ihale teknik şartnamesinin kendi istedikleri firma kazanması için yeniden şekillendirilerek adrese teslim hale getirildiği tüm malzemeler belediyeden işçilik müteahhit firmadan olmasına rağmen ihaleye çıkılmayan bir çok işçilik kalemi olduğu işin büyük kısmı Vanlı müteahhit firmaya verildiği için ihale edilmeyen işlerinde Bayındırlık poz fiyatları üzerinden yine aynı firmaya ihale edilmeden verileceği bu şekilde aslında düşük fiyat veren firmanın ciddi oranda kar ettirileceği  de gelen bilgiler arasında. 

Geçtiğimiz hafta türlü handikaplarla ihale yapılırken ihaleden bir kaç gün sonra basın açıklaması yapan Tanju Özcan’ın Özel İdare yetkililerine  Sazak içi asfalt ihalesi üzerinden asılsız iddialar ile yüklenmesi ise adeta “kişi kendinden bilir işi” sözünü hatırlattı.

Boluluların olmasına rağmen “süpriz” olsun bahaneleri ile proje hakkında kamuoyuna en ufak bir bilgi dahi verilmezken, en hayırlısı ihalenin iptal edilip proje ve teknik şartnameler halka açıklanarak çoğunluğu Bolulu olan firmalar ile yeniden yapılması gerekiyor.

Kur-an öperek göreve başlayıp şerefe ile göreve devam eden başkanın ne yapacağını ise merakla bekliyoruz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir