Sarıcalar Ve Dodurga Kaderine Terk Edildi!

Sarıcalar Ve Dodurga Makus Talihinden Kurtulamıyor!

Vatandaşlar Öfkeli!

Bayram Geldi Yollar Ne Zaman Yapılacak!

Belediye Başkanı Tanju Özcan yaklaşık 5 ay önce, seçim yapılmadan kendi aracı ile Sarıcalar ve Dodurga mahallelerinde gezinti yapmış, yapmış olduğu gezintiye dair video paylaşımı başta Sarıcalar, Dodurga ve civar mahallelerde Tanju Özcan ın yüksek oy almasına sebep olmuştu.

Belediye Başkanı Tanju Özcan Seçim Öncesi Sarıcalar ve Dodurga Mahallesinden İzlenimleri

Bizlerde Bolu Son Haber ailesi olarak seçimden 40 gün sonra Sarıcalar ve Dodurga mahallelerini ziyaret etmiş bu mahallelerdeki vahim durumu Mutlu Bir Köy İken; Mahalle Olunca Mars’a Döndü başlığı ile yayınlamıştık.

23 Temmuzda Belediyenin Sarıcalar mahallesi asfaltlanıyor başlığı ile duyurduğu haberden çok mutlu olsak da mutluluğumuz Sarıcalar ve Dodurga mahallesine yapmış olduğumuz ziyaretten sonra resmen kursağımızda kaldı!

Yapmış olduğumuz ziyaret neticesinde Sarıcalar mahallesinde sadece Sarıcalar caddesinin asfaltlandığını diğer bozulan yollara, kaldırımlara, içinde diken biten çocuk parklarına ve kaldırımlara sarkarak yürümeyi imkansız hale getiren ağaç dallarına hiç dokunulmadığını görmek bizi yıktı.

Cezası 5000 TL!

Müteaahhit Firmanın Yere Öylece Bıraktığı, Düzeltmesi Gereken Levha

İşe konu 2019/54394 KİK sayılı ihalenin teknik şartnamesinde, “Kaldırım ve yol çalışmaları sırasında sökülen sokak levhalarının direklerinin altları betonlanarak uygun görülen yerlere yerleştirilecektir. Söküldüğü tespit edilmiş olan direklerin yerine konmadığı tespit edilen durumlarda direk başına 5000 TL cezai müeyyide uygulanacaktır. ” hükmü yer alıyor.

Sarıcalar mahallesinde sokak yönlerini gösteren levhalar yerlerde sürünürken, Bolu belediyesinin bu şekilde yerde bırakılan her bir levha için yükleniciye 5000 TL ceza uygulaması gerekirken tabela ve levhaların yerlerde olması “demek ki belediye müteahhite ceza uygulamıyor” yorumlarının yapılmasına neden oluyor .

Bacalar Kaldırım Altlarında veya Yükseltmesi Yapılmamış!

İşe konu 2019/54394 KİK sayılı ihalenin teknik şartnamesinde, “dedektörle yapılan aramalar sonucu gömülerek yapılan imalat altında kalan baca veya ızgaraya tespit edilirse; yükleniciye tespit edilen her biri için 1000 TL cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu ceza her ay yapılacak olan hak edişten kesilecektir.” hükmü yer almaktadır.

Kaldırımlarda bulunan bacaların müteahhit firma tarafından yükseltmesinin yapılması gerekiyor iken tamamı açıkta ve hiç bir güvenlik önlemi alınmamış alınan bir önlem ise göstermelik. Onlarca kapağın düzeltilmeden bırakılması yine müteahhite cezai müeyyide uygulanmadığı uygulansa bacaları bu şekilde bırakmayacakları yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Yağmur Izgarasında Çağ Atlanmış!

Asfalttan yaklaşık 20cm yükseklikte yağmur ızgarası

Belediye ekiplerinin büyük uğraşılar sonrası asfalttan yaklaşık 20 cm yüksek ve ters akımda bir yağmur ızgarası bırakması ve asfalt atılalı yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen bu durumu düzeltmemesini görenlerde demek ki yeni bir buluşla yağan yağmur un yağmur ızgarasına gireceği belediyenin bu konuda bir çağ atlandığı yorumlarına neden oldu.

Yeni Yapılan İşler Kırık Dökük! Molozlar Her Yerde! Yapılan Çalışma Sanki Bir Kaç Foto Almak İçin Yapılmış!

Sarıcalar caddesine asfalt uygulaması yapılmadan önce yapılan kaldırımlarda onlarca çukur var ve imalat biteli haftalar geçmesine rağmen kaldırımların üzeri molozlarla kaplı. Baca kapakları açıkta duruyor buraya bir çocuk düşse vebalini kimin ödeyeceği belli değil. Bir çok yerde yapılan yeni imalatlar şimdiden bozulmuş durumda. Asfalt yolun bitip ara sokağın başladığı noktada kaldırım üzerinde bulunan taşlar alınmamış buda sadece foto almak için düzgün bir yol yapalım bir kaç foto ile haberleştirelim yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Kesilen Ağaç Dalları Kaldırımda Öylece Duruyor!

Vatandaş Tepkili!

Ziyaretimiz esnasında bir vatandaş fotoğraf çektiğimizi görerek bize ne yaptığımızı sorması üzerine, arçelik fabrikasında işçi olduğunu söyleyen 35 yaşlarındaki ismini vermek istemeyen gence, haberci olduğumuzu neden bu mahallenin bu halde olduğunu sorduk?

Cevap 10 Nisanla Aynı!

Taş ekipleri Dodurga mahallesindeymiş oradaki işleri bitince geleceklermiş cevabı üzerine herhalde 10 Nisandan bu yana Dodurga mahallesi bitmiştir umudu ile hareket ediyoruz.

Dodurga Mahallesine Gidiyoruz!

Dodurga mahallesine yukarıdaki videoda Tanju beyin giriş yaptığı gibi aynı güzergahtan giriş yapıyoruz 10 nisan da yapılan küçük çalışmalar neticelenmiş ancak ekiplerin Dodurga mahallesinden çıkalı uzun zaman geçmesine rağmen her yer taş ve moloz yığınları ile dolu çalışan ekip yok devam ederken yeni yapılan taş yolda uzun bir kazı ve kazıyı takip eden yeni bir tamir çalışması gözümüze çarpıyor. Köşeyi dönünce belediye ekiplerine ait bir traktör ve iki el arabasını görüyoruz saat 14:02 bakıyoruz ortalıkta kimseler yok işçilerin yakında olabileceklerini düşünerek sesleniyoruz bir vatandaş bahçeden çıkarak “yok onlar yok! daha yemekten gelmediler” diyor. Aklımıza Sarıcalar mahallesindeki genç geliyor. Sen daha çok beklersin!

Saat 14:31 işçiler Geldi!!!

Saat 14:31 de işçiler geliyor başlarında ne bir belediye personeli var nede usta İSG (iş sağlığı ve güvenliği) ile ilgili Belediyenin ihale teknik şartnamesinde belirttiği üzerinde Bolu Belediyesi Yazan Fosforlu yelek, çelik burunlu ayakkabı gerekli trafik işaretlemeleri hiçbir önlem yok taşlar her yerde! Sanki yayla ortamı mevcut ama bu durumu müteahhit firma açısından yadırgamamak lazım çünkü Belediye başkanlığından başkanın sahada çekilip servis edilen fotolarında da işçilerin İSG kurallarına uymadıkları açık.

Belediye Tarafından Başkanın Sahadan Servis edilen İSG siz Fotosu

Ceza Uygulanıyor Mu?

Merak edilen ise işin şartnamesinde bu kurallara uyulmadığında her bir kural ve eksiklik için ayrı ayrı 1000 TL para cezası uygulanması gerekiyor iken, belediyenin ceza uygulamadığı başkanla çekilip belediye tarafından servis edilen fotoğraflardan belli! Bu da yapılan işlerin ne kadar kontrolsüz yapıldığının bir diğer kanıtı.

Dışardan Getirttiğiniz İnsanlara Taş Döşettiryorusunuz Çıkışı!

Belediye başkanı Tanju Özcan yukarıda da paylaştığımız seçim öncesine ait videonun 5 dakika 30 ncu saniyesinde “Döşenen taşların haline bakın siz dışarıdan getirdiğiniz insanlara bu taşları döşettiniz şimdi hesabını bile soramıyorsunuz bir iki yıl içerisinde darma dağın olur taşlarımız” şeklinde konuşuyor ancak belediye taş ekiplerinde bir tane hemşehrimiz çalışmıyor.

Müteahhit Demirbaş!

Yıllardır Bolu belediyesine ait taş ihalelerini hep aynı firma alıyor seçimden sonrada yine sonuç değişmezken müteahhit firmanın belediye tarafından kollandığını ve tam destek verildiğini yine 10 Nisan tarihli haberimizde müteahhite tam destek başlığı altında duyurmuştuk!

Sonuç Aynı!

Sarıcalar mahallesi yapılan çalışmalar sonrası kapılarının önünün düzelmesi için daha çok bekleyeceğe benzerken seçim sonrası ikinci bayramın gelmesine rağmen vatandaşlar hala düzgün bir yola kavuşamadılar. 

Durum vatandaşlar tarafından,  “İSG=0, Ustalık=0, İmalat Yok, Gelsin Hakediş, Gitsin Paralar” şeklinde yorumlanıyor.

 

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir