Süleyman Soylu Tanju Özcan’ın Kalemini Kırdı Mı?

İmarda rant soruşturmasına dair yapmış olduğumuz haberin ardından Bolu Belediyesi ve Tanju Özcan hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre Bolu Belediyesine bahar aylarında gelen mülkiye müfettişlerinin yapmış olduğu inceleme ve denetlemeler neticesinde görevi ihmal, rant, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma gibi suçlardan çok sayıda dosya hakkında rapor hazırlanarak soruşturma izni verilmesi amacıyla İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tensiplerine sunuldu.

Mülkiye müfettişlerinin hazılarmış olduğu 11 dosyayı inceleyen Bakan Soylu hazırlanan raporları yerinde görüp imzalayarak soruşturma izni verdi.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylunun talimatı ile geçtiğimiz ay Bolu Belediye Meclisinin almış olduğu mültecilere dolar bazlı su zammı ve nikah ücretlerinin faiş oranda arttırılmasına ilişkin bir soruşturmaya daha izin vermesi ile soruşturma izni verilen dosya sayısının 12 olduğu belirtiliyor.

12 dosyanın tamamında Tanju Özcan yer alırken, imar rantı soruşturmasında CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu ile Hayır oyu kullanan Cumhur ittifakı meclis üyelerinin yer almadığı, Mülteci ve yabancılara yapılan su ve nikah zammı soruşturmasında ise CHP’li Meclis üyeleri Feridun Yılmaz ve Cumhur Bandakçıoğlu’nun oturuma katılmadıkları gerekçesi ile isimlerinin bulunmadığı belirtilirken çok sayıda belediye çalışanının da isimlerinin soruşturmalarda yer aldığı belirtiliyor.

Öte yandan CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Fidan ile İYİ Partili Meclis Üyesi Suat Orhan’ın yabancılara yapılan faiş zam kararına ilişkin “biz aslında evet oyu vermedik ancak yazı işleri müdürlüğü personeli ile katip üyelerin hatası yüzünden soruşturma geçiriyoruz” dedikleri belirtiliyor.

Ayrıntılar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir