Validen Bolu’ya ve Gençlere Teşekkür

İdlib’de yaşanan insanlık dramı sebebiyle Bolu Valiliği koordinesinde başlatılan ”Eşya Yardım Kampanyası” kapsamında toplanan giyim ve gıda ürünlerini İdlib’e ulaştıracak 9 TIR dualarla uğurlandı.

Bolu Gazipaşa Ortaokulu bahçesinde toplanan yardımların İdlib’e ulaştırılması için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Üç gün içerisinde yaklaşık 50 bin öğrencinin katılımı ile toplanan 4 tır un, 1 tır gıda ve 4 giyecek olmak üzere toplam 9 TIR’ı İdlib’e uğurlamak üzere düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Törende konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, kampanya nedeniyle özellikle gençlere teşekkür ederek, “Teşekkürler Bolu, teşekkürler gençler, sağolasınız çocuklar. Üç gün içerisinde 9 tane TIR’ı bu minicik yürekler doldurdu ve her üründe bu çocuklarımızın elleri var, emekleri var, gayretleri var. Tabi ki bu evlatlarımızı yetiştiren anneler var, babalar var, sizler varsınız, öğretmen ve idareciler var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MERHAMET ETMEYENE MERHAMET OLUNMAZ”

“Bin yıllık Anadolu tarihi boyunca hep taarruz altında olan bir millet olarak biz bu sıkıntıların ve savaş mağduriyetinin ne olduğunu, bu çocukların, annelerin, babaların, yaşlıların, engellilerin ve hatta hayvanların neler çektiğini çok iyi biliyoruz” diyen Vali Ümit, “Bunu bilen bir milletin evlatları olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız uluslararası platformlarda ve içeride de gerek politikacılarımız gerekse diğer yetkililer bu insanların hak ve hukukunu her zaman dile getiriyor. Bunun ötesinde sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız, vatandaşlarımız kısacası insanımız can-ı gönülden, yüreğinden bu acıları hissediyor, yardım ediyor, merhamet ediyor. Çünkü merhamet etmeyene merhamet olunmaz” şeklinde konuştu.

“3 GÜN İÇERİSİNDE BU GÜZELLİĞİ YAŞATAN 50 BİN EVLADIMI ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmasının devamında özetle şu ifadelere yer verdi:

“400 bine yakın insanın yerinden edildiği İdlib saldırılarının ardından mağdur olan, yollara düşen, çamurların içerisinde yaşayan o minicik yürekleri gördükten sonra, “Bolumuzda da bir şeyler yapmamız lazım, Bolu’da da çok güzel işler yapılabilir. Bunu görmemiz, göstermemiz lazım” dedik. Bugün, yaklaşık 50 bin evladımızın 3 gün içerisinde hazırlamış olduğu 9 TIR’ı yolcu etmek üzere burada bulunuyoruz. 3 gün içerisinde bu güzelliği yaşatan 50 bin evladımın alınlarından öpüyorum. Bu yardım konvoyumuzun içindeki eşyaların yaklaşık 6 milyon TL civarında bir ederi var. Bu çocuklarımızın, istikbalimiz için ne kadar önemli olduğunu, manevi duygularının ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar bize güven verdiklerine hep beraber bir kez daha görüyoruz. Ama bunların yanında okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki tüm idarecilerimiz de bu işin içerisinde. Ellerini, yüreklerine koydular ve 3 gün boyunca çalıştılar. Aynı şekilde velilerimiz de çocuklarımızla beraber olup hediyelerini takdim ettiler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

“HEP BERABER ZULMÜN KARŞISINDAYIZ VE KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu vesile ile TIR’larımızın hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüzden, ana sınıfındaki öğrencilerimize, velilerimizden, okul idarecilerimize kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün inşallah TIR’ları yolcu edeceğiz ve görevlendirmiş olduğumuz komisyon marifetiyle yarın saat 09.00 gibi tampon bölgede bu yardım malzemelerini yetkililere teslim etmiş olacağız. Yardımlarımız hayırlara vesile olsun. Minicik yavrularımızdan Sayın Cumhurbaşkanımıza varıncaya kadar hep beraber mazlumun yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz, zulmün karşısındayız ve karşısında olmaya devam edeceğiz.”

“BU MİLLETİN EVLADI OLMAKTAN BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM”

Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise “Bu soğuk kış gününde bu yapılan hizmeti görünce bu milletin bir evladı olmaktan, bir Bolulu olmaktan bir kez daha gurur duydum. Bu yardım malzemelerini hazırlanmasında başta yöneticilerimiz ve çocuklarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TIR’LAR İDLİB’E UĞURLANDI

Törende Bolu İl Müftüsü Orhan Genç tarafından yapılan duanın ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR’lar İdlib’e gönderilmek üzere yola çıktı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir