Valilikten Belediye’nin Yardım Kampanyaları Hakkında Açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kurban bağışı ile ilgili olarak kentin farklı noktalarına asılan bilboardların kaldırılması talimatı veren Bolu Valisi Erkan Kılıç’a tepki göstererek, “Vali bey beni nüfus müdürü, tapu müdürü gibi valiliğe bağlı biri zannediyor galiba. Bu anayasa bilmemezliktir. Sayın vali iki bin kişinin ekmeğiyle oynuyor” dedi.

       Başkanın hemen bu açıklamasının ardından Bolu Valiliği resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada ise kurban bağışı yardım kampanyası için izin alınmadığı, cami yardım kampanyası süresinin uzatılması için ise müracaatta bulunulmadığı belirtilerek; “Ülkemiz bir hukuk devleti olup Valiliğimizin yaptığı iş ve işlemler hukuka uygun olarak gerçekleştirilmiştir” denildi.

      Valilikten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.

Bolu Belediye Başkanı tarafından bazı sosyal medya platformlarında ve basın yayın organlarında yer alan açıklamalara ilişkin olarak aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Bolu Belediyesi’nin izinsiz kurban yardımı toplamasına ilişkin olarak;

2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6’ncı maddesine göre; Kişiler ve kuruluşlar yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. İzin almadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır. İzin vermeye yetkili makamlar yine aynı kanunun 7’nci maddesinde açıklanmıştır.

Bu çerçevede yardım toplama faaliyeti bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, bir ilçenin sınırları içinde ise o ilçenin Kaymakamından izin alınır. Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır.

Bolu Belediye Başkanlığı tarafından Valilikten izin alınmadan kurban yardımı toplama faaliyetine ilişkin olarak;

İlgili kanunun 6’ncı maddesi 2’nci fıkrasında yer alan İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır. hükmü gereğince Valiliğimizce işlem gerçekleştirilmiştir.

Bolu Belediye Başkanlığı’nca yapılan Cami inşaatı için yardım toplama izin süresinin Valilik tarafından uzatılmadığına ilişkin olarak;

Bolu Belediyesi Cami yapımına ilişkin yardım toplama talebine 15.04.2021 tarih ve 5547 sayılı Valilik Onayı ile bir (1) yıl süre ile izin verilmiştir. Belediye Başkanlığı bir (1) yıllık izin süresinin bitiminde ek bir (1) yıllık daha izin talebinde bulunmuştur.

Ancak 2860 sayılı kanunun 17’nci maddesi gereğince yardım toplama süresinin bitiminden itibaren on (10) gün içerisinde Valiliğimize verilmesi zorunlu olan; toplanan yardımın kesin hesabına dair bilgi belgeler İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne ulaştırılmamıştır. Gerekli bilgi ve belgelerin verilmesi durumunda yardım toplamaya ilişkin izin talebi değerlendirilecektir.

Ülkemiz bir hukuk devleti olup Valiliğimizin yaptığı iş ve işlemler hukuka uygun olarak gerçekleştirilmiştir.”

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
sanalbasin.com üyesidir