Zimmet Balonu Patladı

Aslında bu haber her ne kadar 3 ay sonrasının haberi olsa da biz yine de yazalım okurlarımızın diğer gazete okurlarından farkı olsun…

Belediye başkanı Tanju Özcan’a yakınlığı ile bilinen bir gazetenin geçtiğimiz ay adeta deli saçması gibi ortaya attığı zimmet olayı da asılsız çıktı. Detaylar haberimizde.

Hatırlanacağı üzere belediye başkanı ile yakın ilişkileri olan bir gazete “Mülkiye müfettişinin hazırladığı rapor sızmaya başladı” başlıklı haberinde Alaaddin Yılmaz, Naim Ayhan ve Serkan Ilgaz hariç birçok belediye çalışanı kamuoyu önünde linç edilmiş, personele toplamda 636.246,00₺ fazladan ödeme yapıldığı belirtilmişti.

Belediyeden Personele Haciz!

Hukukçu başkan Tanju Özcan basın üzerindeki etkisine rağmen kendisine 4 yıl daha hizmet edecek personelinin kamuoyunda linç edilmesine göz yumduğu gibi müfettiş raporunda belirtilen zararların tanzimi için personeline haciz gönderdi.

Başkan Paragöz Çıktı!

Müfettiş raporu ve üzerinde yazan isimler çok ama çok eksik! rakamlar kısmen doğruydu ancak, başkan belediye kasasına girecek olan 636.246,00₺ parayı kasada nakit’e çevirmenin hesabını yaparak hemen personele bir ay içinde ödeme mühleti vererek haciz gönderdi.

Oysa ki bu rapor müfettişin ön inceleme raporu idi ve sadece tespitler yer alıyordu yapılması gerekenler ayrıca belediye’ye bir yazı ile bildirilecekti. Seçimden sonra CHP’nin daveti ile belediye’ye gelen müfettişe ise sadece şu kişiler incelensin denildi ve sadece Tanju Özcan’a ve yönetimine ters düşen personelin ismi verildi.

Neden Alaaddin Yılmaz Naim Ayhan ve Serkan Ilgaz Hariç?

Başkanın aldığı ve personele yapıldığı iddia edilen fazladan sosyal denge primini Alaaddin Yılmaz seçilmiş olduğu için alamıyor. Personel yönünden ise aldıkları maaş resmi bir bordro ile personele yapılan ödemelerden oluşuyor bu bordrolarda yapılan sosyal denge primine dayanak ise belediyenin yani Alaaddin Yılmaz, Naim Ayhan ve Serkan Ilgaz’ın sendika ile imzaladıkları protokol çerçevesinde personele yapılan ödemelerden oluşuyor yani bu parayı tüm memurlar almak zorunda ve bu sözleşmeyi belediye namına imzalayanlar yukarıda ismi yazan kusuru bulunan kişiler. Kusuru bulunan kişiler kanunlara göre fazladan yapılan ödemeyi 3 ay içerisinde resmi bir yazı ile talep etmeleri gerekirdi ancak herkesin malumu böyle bir talep olmadı, olmadığı gibi de geçen yıl Nisan ayı da olmak üzere personele yapılan fazladan ödemeyi Başkan Tanju Özcan, Songül Akman ve Naim Ayhan ödeyecekler. Yani seçimden önce personele fazladan yapılan sosyal denge ödemelerini belediye’ye ödemesi gereken kişiler Alaaddin Yılmaz,  Serkan Ilgaz ve parayı ödeyen muhasebe müdürü Naim Ayhan.

Paragöz Derken?

Başkan Özcan’ın bu parayı almak için Alaaddin Yılmaz, Naim Ayhan, ve Serkan Ilgaz’a haciz göndermesi gerekiyordu ancak miktar yüksek alacaklılar az sayıda olunca paranın tahsil kabiliyeti azalıyordu oda acele bir şekilde peronel nasılsa korkar öder diyerek alel acele tebligatları gönderdi.

Sonuç:

Belediye’de tüm memurlara fazladan sosyal denge ödemesi çıkması gerekirken az sayıda personele ve yanlış hesaplanarak fazladan ödeme çıktı. Oysaki miktar çok daha fazla.

Yanlış kişilere haciz gönderildi. Personel yok yere linç ettirildi.

Hacizde alacak olarak belediyenin emlak alacağı olduğu gerekçesi ile haciz belgesi düzenlendi.

Son ve en önemlisi müfettiş raporuna istinaden sendika ile sözleşme imzalayan paranın tahsili için sorumlu kişiler olan   Alaaddin Yılmaz, Serkan Ilgaz ve Naim Ayhan Hakkında işlemlerin başlatılması için bir yazı geldi.

Hal böyle olunca belediye personele gönderdiği hacizleri silerek borçları iptal etti.

Zimmet yalan oldu!

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir