Adamına Göre %40 Zam

Hatırlanacağı üzere eski Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan A. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce sendika olarak Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Tanju Özcan’ı desteklediğini açıklamış ancak seçimden yaklaşık 10 ay sonra toplu iş sözleşmesi imzalanabilmişti. Her ne kadar toplu iş sendikası ile %22,5’luk zam yapılsa da bu zam az sayıda belediye kadrosundaki işçileri kapsamaktaydı.

CHP’li Tanju Özcan’a her türlü desteğini esirgemeyen eski sendika başkanı Sinan A. ise web cam seks skandalının ardından Türkiye Belediye İş Sendikaları tarafından görevden alınmış, yerine atanan sendika başkanı İlhami Yurt ise göreve gelir gelmez eşini belediyede işe başlatmıştı bu skandalı da yine 15.03.2021 tarihinde yazmış ve Bolu belediyesi personelinin açlıkla mücadele ettiğini siz değerli okurlarımızla paylaşmıştık. İlgili haberi okumak için tıklayınız. Haberimizden sonra başkan Özcan geri adım atarak sözleşmeye yanaşmış ve brüt %40 zam yapıldığını açıklamıştı.

Yapılan zammın kokusu ise bir ay sonra ortaya çıktı.

Bayramımızı kutlamak için arayan bazı belediye çalışanları haklarını savunduğumuz için bize teşekkür ederken şunları aktardılar “haberinizden sonra başkan Özcan %40 brüt zam yaptığını açıkladı ancak bu yapılan zamdan sadece bu yıl işe başlayan insanlar yararlanabiliyor resmen partizanlık yapılıyor kendi aldıkları adamlar nerede ise 6 bin TL maaş alıyorlar ancak eski personel olup sözleşmeden önce aldığı maaşın altında maaş alan yüzlerce personel var bayram mesailerimiz sendikal haklarımızı ödemediler hatta devletin gönderdiği ikramiye belediye hesabına yatmasına rağmen o dahi tam olarak ödenmedi kesinlikle adil bir %40 zamdan söz edilemez maaşımızı ve %40 zammı hesaplıyoruz almamız gereken maaş aldığımızdan daha fazla olması gerekiyor muhasebe ile görüşüyoruz %40 brüt diyorlar net’e çevirdiklerinde de kesintilerden sonra zam diye bir şey kalmıyor. ” şeklinde aktardılar.

Fen İşleri Bankamatikçi Dolu İdarecilerimizden Memnun Değiliz.

Belediye personeli “müdürlüğümüzde anket çalışması yapıldı personelin %60 dan fazlası formen İsmail Keskin, Müdür Adanan Demirel ve Feridun Yılmazdan memnun olmadığımızı belirttik ancak değişen hiç bir şey olmadı biz Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 60 kişiyiz bu 60 kişiden sadece 40 kişi gerçek anlamda iş yapıyor 20 kişilik grup ise çok az işe çıkarılıyor yaklaşık 5-6 kişi tam olarak bankamatik memuru diyebiliriz sabah gelirler öğleden sonra saat 3 gibi formen İsmail Keskinle birlikte ortadan kaybolurlar tek işleri şantiyede oturup çay içmektir. Başkan Özcan personelden dert yanıp duruyor başkan yardımcısı Feridun Yılmaz güya şantiyede ama hiç bir şeyle ilgilenmiyor yüz metre yanında personel el ense yatıyor Başkan Özcan da personel çalışmıyor şeklinde açıklama yapıyor bu adaletsizlik ve sürekli işçi çıkarılacak şeklindeki açıklamalar şu pandemi döneminde hepimizin psikolojisini bozdu başkan Özcan bizi işten çıkartır mı, çıkartmaz mı bilmiyoruz ancak şunu iyi biliyoruz yapılacak seçimde ne olursa olsun Tanju Özcan ve partisine oy vermeyi düşünmüyoruz artık emekçiler üzerinden oynanan oyunların son bulmasını istiyoruz” dediler.

15.03.2021 tarihli haberimiz

Belediye İş Sendikasında Sular Durulmuyor. Sendika Başkanı’nın Eşini Belediye’de İşe Aldırması Ortalığı Karıştırdı.

 Makamında cam seks yapan görüntülerinin ortaya çıkması sonrası Belediye İş Sendikası başkanlığından, Bolu Belediyesi Fen İşleri’ne alınan eski başkanın yerine yardımcısı Sendika Başkanı olarak getirilmişti. Yeni Sendika Başkanı’nın da eşini Belediye’de İşe aldırması ortalığı karıştırdı.
   

        Hatırlanacağı gibi, Belediye İş Sendikası Başkanı’nın bir süre önce makamında cam seks yaparken görüntüleri yayınlanmış ve sendika başkanlığından alındıktan sonra Fen İşleri’nde göreve devam ettirilmişti. Sendika başkanlığına ise yardımcısı İlhami Yurt getirilmişti. İlhami Yurt sendika başkanı seçildikten hemen sonra eşini belediyede işe aldırırken, işçilerin değil Başkan’ın güdümüne girmiş oldu.     

       Belediye personeli olmayıp Belediye şirketleri bünyesinde çalışan yaklaşık bin personel geçtiğimiz yıl Temmuz ayından bu yana asgari ücretle ve hiç bir sendikal hak ve prim olmadan ve Başkan Özcan’ın her ay basına verdiği “çok sayıda işçiyi işten çıkartacağız” şeklinde mobing tarzı açıklamalarına da maruz kalarak işlerini canla başla yapmayı sürdürüyorlar.

       İşçiler tarafından kabul görmedi       

       Belediye Başkanı’nın 1 Ocak 2021 itibari ile 3200 TL maaş, yıllık ikramiye sayısı 10 gün, günlük 75 lira ikramiye, haftalık çalışma saatinin 40 saat’ten 45 saate çıkartılması, usta, formen ve teknikerlerin maaş farkı olup olmayacağının belirtilmemesi, Temmuz 2021 için 50 TL, Ocak 2022 için 50 TL maaş zammı ve geçtiğimiz yıldan hiç bir sendikal hak verilmemesi talebi yaklaşık 1000 işçi tarafından kabul görmedi.

         Toplu Halde Sendikadan İstifa Edeceğiz
         Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Belediye İş Sendikası makamında mastürbasyon yaptığı için görevden alınan Başkan S. A.’nın yerine Başkan olarak atanan İlhami Yurt’a işçiler baskı yaparken, işçilere göre; “Başkanın Belediye karşısında çok pasif kalması, hatta, “yapılacak bir şey yok CHP genel merkezine tepki olarak mail gönderin” demesi açlık sınırında yaşayan işçileri kızdırdı. Sendika Başkanı İlhami Yurt’un Başkan olduktan sonra eşini Bolu Belediyesi’nde işe başlattığı ise kulaktan kulağa yayılırken işçiler; “biz açlık sınırında yaşarken bizim oylarımız ile seçilen sendika başkanları bizi savunmak yerine, zevk ve sefa içinde yaşıyorlar. Biri makamında seks yapıyor, yerine gelen eşini belediyede işe aldırarak kendisini teslim ediyor. Bizde toplu halde halde sendikadan istifa etmeyi düşünüyoruz” diyerek Sendika Başkanı İlhami Yurt’a tepki gösteriyorlar.

       Köpek Kadar Değerimiz Yok!
    Belediye işçileri Başkan Özcan’ın vermek istediği ücretler ve artan iş saatlerine ise “köpekler kadar kıymetimiz yok mahalle mahalle, sokak sokak kedi ve köpek maması dağıtıyoruz hayvanları çok seviyoruz yanlış anlaşılmasın hayvan barınağına bir gelin görün neler yapılıyor. Harcanan paralar akıllara zarar, hayvanlar otel ortamında yaşarken, biz aç kalırsak buna ne demek lazım?”

       Heykele var işçiye yok! Biz alaşağı etmesini de biliriz!
       Başkan Özcan’a tepkilerini sürdüren Belediye işçileri “bir güvercin heykeline 90 bin TL buluyor, Ayı heykeline milyonları buluyor ama işçiye gelince yok! Başkan bize noter tasdikli evrak verdi. Yüce dinimiz Kur’an-ı Kerim’i öperek göreve başladı. Eğer her şeye para bulup işçiye mobing yapıp, açlık ile sınıyorsa hiç kusura bakmasın o zaman bundan sonra oy da yok! Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz hesabı, biz de bu sınavı geçeriz ve vakti zamanı geldiğinde oy vermeyerek Başkan’ı alaşağı etmesini biliriz” diyerek, Belediye işçileri Belediye Başkanı Tanju Özcan’a tepkilerini gösterdiler.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir