Ak Parti: Mekanik Su Sayacı İndirim Değil Zam Getiriyor

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye tarafından vatandaşa zorunlu kılınan su sayacı değişikliğiyle ilgili hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nda ilde görev yapan basın mensuplarıyla biraraya geldi. Güner, Bolu Belediyesi tarafından içme sularına yapılan gizli zam ve yine Bolu Belediyesi tarafından vatandaşa zorunlu kılınan mekanik su sayaçları konularında açıklamalarda bulundu.

“MEKANİK’E GEÇMEK İNDİRİM DEĞİL ZAM GETİRİYOR”

Başkan Güner, dijital su sayaçlarından mekanik su sayaçlarına geçilmesi konusunda, “Vatandaşlarımızdan ve Bolu Belediyesi’nde bulunan meclis üyelerimizden bu mekanik su sayaçları konusunda fikir aldım. Onların görüşlerini dinledim. Bolu Belediyesi, dijital su sayaçlarından mekanik sayaçlara geçilmemesi halinde yüzde 25’lik bir su zammı uygulanacağını belirtilmişti.  Mekanik saate geçtiğimizde suyumuzu yüzde 20 daha ucuza alacağımız söylenmişti. Ama mekanik sayaçlara döndüğümüzde yine yüzde 15-20 arası bir zamla karşı karşıya kaldık. Kısacası mekanik sayaçlara geçmemize rağmen su fiyatlarında gizli bir artış olduğunu görmekteyiz. Mekaniğe geçtik ama ortada bir su indirimi yok.” dedi.

“VATANDAŞA MEKANİK SU SAYACI KONUSUNDA ZORLAMA YAPILIYOR”

Güner, Bolu Belediyesi tarafından mekanik su sayaçları konusunda vatandaşa sağlıklı ve anlaşılır bir bilgi verilemediğini ifade ederek, ”Su saatlerinin değiştirilmesinin vatandaşa zorunlu hale getirilmesi kararında bir hukuksuzluk vardır. Vatandaşa neden dijital sayaçlardan mekanik sayaçlara geçme zorunluluğu ısrarla dayatılıyor? Ben buna mecbur bırakıldığımızı hissediyorum. Hukuksuz olan bu su sayaçları konusunda da vatandaşa sağlıklı, anlaşılır bilgiler veremiyorlar. Alınan meclis kararıyla vatandaşa zorla dayatılan bu konu hakkında hukuki yollara başvuracağız. Mekanik su sayaçlarına geçilme ısrarının vatandaşın yararına olmadığı bir gerçek.” diye konuştu.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir