Bunun Adı Kamu Zararı Değilse Nedir?

Ak partili belediye başkanı Alaattin Yılmaz’ın start verdiği Karadere memba sularının Bolu’ya getirilmesi için açılan tünelde sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor.

Tünelin iç beton kaplama ve drenaj işlerinin yapılması için 2019/613784 KİK numaralı çıkılan ihalede tünelin drenaj işlerinin de yapılıp çalışır teslim edilmesi gerekirken eksik yada hiç yapılmayan drenajların çalışmadığı, tünel içerisinde su birikmesi nedeni ile de DSİ’nin Karadere tünelini teslim almadığı, Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Balaban’ın belediye meclisi 2. oturumunda söz alması ile ortaya çıktı.

Burak Balaban “Ocak ayı içerisinde açılışını yaptığımız tünel neden geçtiğimiz altı ay içerisinde DSİ’ye teslim edilmedi? Çok büyük bir zaman kaybı iş zaten gecikti. Her iş zaten yarım oda yarım kaldı” derken bir hayli gerildiği ve konudan bilgisi olmadığı anlaşılan başkan Özcan cevabında “DSİ’ye devri için biz yazımızı yazdık içeride biriken bir su vardı, eğer bizim üzerimize düşen bir şey varsa biz hemen yaparız” cevabını verirken. Burak Balaban “DSİ sizi bekliyor sayın başkan” demişti.

Su kanalizasyon formenleri ve ustalarının da bulunduğu bir ekip meclis toplantısından sonraki gün tünelde inceleme yaptıktan sonra belediyeye ait çok sayıda personel ve iş makinesinin tüneldeki suyun boşaltılabilmesi için çalışma yapmaya başladığı ve çalışmanın halen devam ettiği belirtiliyor.

Kamu Zararı Yok Mu?

Bolu Belediyesinin açmış olduğu 2019/613784 KİK numaralı ihaledeki işler içerisinde tüneldeki suların boşaltılabilmesi için drenaj hatlarının yapılması gerektiği belirtilirken eksik ya da hiç yapılmayan drenajlar nedeni ile Bolu belediyesine ait iş makinesi ve personelin müteahhit firmanın yapması gereken işleri yapması kamu zararı değil midir? Burada çalışan eleman ve iş makineleri Bolu için daha yararlı işler yapamazlar mıydı? Drenaj işlerinin yapılması için müteahhit firmaya ücret ödenmedi mi? Yorumu siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir