Ak Partili Yeniçağa Belediye Başkanı Çalışmalarından Bahsetti

Ak Partili Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar belediye yatırımlarıyla ilgili çalışmalarından ve kendi maaşı ile yaptırdığı hayırlardan bahsetti. Recayi Çağlar’ın açıklamaları şöyle;

Hayır İşi Gönül İşi

Hayır yapmak gerçekten gönül işidir. Ben bir berberin oğluydum yıllarımı Yeniçağa’ya adadım 20 yıl belediye meclis üyeliği yaptım ve halkım beni belediye başkanlığına layık gördü. Seçimde ezici bir üstünlük ile galip geldim.

Yapımı tamamlanan millet bahçesinin yanında mescit ve lavabo ihtiyacı bulunmaktaydı bende kendi hayrıma kendi maaşımdan bir mescit yaptırdım ve Yeniçağa halkına hediye ettim. Kimseden bir yardım talebim olmadı.

Tokiler’in etrafında bir nüfus yoğunluğu oluştu ve nüfusa hitap edecek bir ibadethane bulunmamaktaydı bizlerde hemen gerekli imar düzenlemelerini tamamladık. Ardından camii yaptırma derneğini kurarak inşaatı başlattık. Şuanda yapımı tamamlanan camii inşaatına 1 milyon 100 bin TL civarında para harcandı. Bu rakam Yeniçağa halkı için büyük bir rakam bazı hayırseverlere çağrıda bulundum ve bu rakamın 900 bin TL’sini Allah razı olsun hayırseverler karşıladı ve 200 bin TL’sini de Camii Derneği karşıladı.

Biz bu işleri gönlümüzden gelerek yaptık. Hayır işi gerçekten gönül işidir sağda solda davul zurna ile dellallar ile yardım talep etmenin anlamı yok. Ak parti belediyeciliği bu işin en iyi uzmanıdır.

Kent Mezarlığı Bitti

Mezarlık çok kayalık bir alanda ve dolmak üzereydi bizler de hemen bir çalışma başlattık mezarlık sıkıntısını gidermek adına mezarlığın yanında bulunan yine kayalık araziyi iş makineleri ile temizlettirdik artık kaya sorunumuz kalmadığı gibi Yeniçağa halkına on yıllarca yetecek bir mezarlık kazandırdık.

112 Acil Bitmek Üzere

112 komuta merkezi mevcut devlet hastanesinin içinde yer almaktaydı ve hastane kapasitesini düşürüyordu. Bizlerde hemen gerekli adımları atarak 112 komuta merkezi için yeni bir alan belirledik kaba inşaat bitti bir kaç ay içinde kullanılabilir hale gelecek. Bu sayede de devlet hastanesinin içinde geniş bir yer açılacak buda hastanedeki yatak kapasitemizi arttıracak.

Millet Bahçeleri

Ak parti belediyeciliği çalışkan ve halkın refahını düşünen ileri görüşlü yöneticiler olmayı gerektirir. Yeniçağa iki büyük metropol Ankara ve İstanbul’un tam ortasında kalmasının yanı sıra yerelde de Bolu nüfusunun en yoğun olduğu Bolu merkez ve Gerede ilçelerin ortasında da kalan bir lokasyonda bizlerde bunu turizm açısından değerlendirmek istiyoruz. Gölün kenarına bir seyir terasımız var ve yapımı biten millet bahçesinde yüzlerce kişinin ailesi ile oturup hafta sonu tatilini yapabileceği bir ortam yarattık. Hemen yanında yine daha büyük bir millet bahçesi daha yapıyoruz peyzajını yaz döneminde tamamlayıp burayı da hizmete sunmak istiyoruz. Millet bahçelerimize Geredeli ve Bolulu aileleri hafta sonu tatili için bekliyoruz giriş veya piknik kesinlikle ücrete tabi değil.

Bir de yaz akşamlarında göle açılan katamaran gemimiz var. Bu geminin işletilmesi için yerel müteşebbisleri Yeniçağa’ya yatırım yapmaya bekliyoruz. Yeniçağa turizminin yerel işletmecilerin yatırımlarının artması ile artacağına inandığımız için kendilerine her konuda yardımcı olacağımızı bilmelerini istiyorum.

OSB Çalışmaları Devam Ediyor.

Yeniçağa ilçemizin kuzey doğusunda bulunan arazi 1997 yılında OSB ilan edildi ancak yapılan kadastro çalışmaları nedeni ile burada aksamalar oldu ve kamulaştırmalar yapılamadı. Ak Partili millet vekilimiz Sayın Arzu Aydın bana OSB’de seçimden önce ilk temel atılacağının sözünü verdi. Geçtiğimiz günlerde Gerede’de açılışa gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’tan aldık.

Toplu Konut Alanı

Toki’nin toplu konut yapacağı alanın zeminin etüdünde biraz sıkıntı oldu. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu sıkıntıyı aşıp halkımızı yeni bir toplu konut alanına kavuşturacağız.

Sanayi Sitesindeki Yolların Asfaltlanması

Sanayi sitesindeki yollarımızın asfaltlanması işi için seçimden önce hem vatandaşlarımıza hem de sanayi esnafımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü de seçimden hemen sonra yerine getirdik yaklaşık 2 milyon liralık bir yatırımla sanayi sitesini asfaltladık.

Teşekkür

Tüm bu işleri yaparken öncelikle bana oy veren halkıma, İl Başkanımız Suat Güner, vekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için teşekkürü bir borç bilirim.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir