Alaaddin Yılmazın Öve Öve Bitiremediği Kanalizasyon Hattı Can Çekişiyor

Önceki Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz döneminde yapılan Abant bölgesinde bulunan köy ve işletmelerdeki kanalizasyonları şehrin dışındaki arıtma tesisine taşıyacak olan kollektör hattı can çekişiyor.

Kollektör hattında dayanımı düşük borular kullanılması ve yapılan imalatların yanlış olması nedeni ile hat sık sık arızalar verirken, geçtiğimiz aylarda Yumrukaya köyü ile Ömerler köyü arasındaki hattın derinliğinin yer yer 5 metreyi bulması ve yerleştirilen boruların plastik olması nedeni ile boruların tonlarca toprak ağırlığına dayanamayarak bir tost gibi yapışmış, bu nedenle yaklaşık iki kilometrelik güzergahta hat yenilenmişti.

Benzer sorunların Akçaalan köyü ile Dereceören köyü arasında da yaşanması üzerine Bolu Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü bir çalışma başlatarak Akçaalan Köyü ile Dereceören Köyü, Meher mahallesi arasındaki kollektör hattını da yeni Ak Partili Alaadin Yılmaz döneminde imalatına başlanan kaliteli beton borular ile hızlıca geçtiğimiz ay yeniledi.

Alaaddin Yılmaz “Yaptım Oldu!”

Geçtiğimiz ay Ak Partili Alaaddin Yılmaz Nilüfer parkta yaptığı basın açıklamasında Abant ve Tepe Karakolu kollektör hattına nasıl başladığını ve nasıl bitirdiğini ballandıra ballandıra anlatmış ve basın mensupları ağzı açık dinlemişlerdi.

On yıl önce yapılan ve yapımı o zaman yaklaşık 3 milyon TL tutan işte koruge olarak adlandırılan yük dayanımı düşük plastik boruların yanlış imalat ile döşenmesi şehrin içme ve kullanma suyu havzasını tehdit ediyor. Abant yolunda sık sık arızalar veren hattın diğer tarafı olan Tepe Karakolu güzergahında da durumun farklı olmadığı bir çok yerde hattın tıkalı olduğu ve kanalizasyonların dereye aktığı gelen bilgiler arasında.

1 Yorum

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir