İzmirde Yıkıcı Deprem

Saat:21.20 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 6,6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 12 yaralı sayısı 438 idi 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımda 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor.

Saat:20:50 Bolu Valisi Ahmet Ümit; Valiliğimizden 1 Ambulans (3 personel) q Doktor 1 anestezi teknisyeni 1 acil sağlık konteyneri 2 konteyner 1 treyler 1 kamyon 3 hasar tespit ekibi 1 iş makinesi olmak üzere toplam 9 araç ile 17 personel İzmire sevk edilmiştir açıklaması yaptı.

Saat:19.55 AFAD’dan yapılan açıklamaya göre depremde 12 kişi hayatını kaybetti 509 kişi yaralandı. İzmir de Toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet vermeye başladı.

Saat:18.15 AFAD’dan yapılan açıklamaya göre depremde 6 kişi hayatını kaybetti 220 kişi yaralandı.

Saat:17.30 Bolu Valisi Ahmet Ümit sosyal paylaşım sitesi twitter’dan “Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, ilimizden 1 Ambulans (3 personel) 16:00 itibariyle İzmire gönderilmiştir. 3 Hasar tespit Ekibi (9 personel) ile 1 iş makinası bölgeye hareket etmek üzeredir.112, AFAD,UMKE ve JAK ekiplerimiz de hazır beklemektedir.” açıklaması yaptı

Ege ve Marmara Bölgesi’nde geniş bir alanda hissedilen çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı. Vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in Seferihisar ilçesinde depremin etkisiyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Deprem sonrası İzmir Sığacık https://t.co/hdz9W7BnEv

Originally tweeted by Selâmi Haktan (@slmhktn) on 30 October 2020.

6.6 büyüklüğündeki depremde, denizde gelgit oluştu. Bu sırada marinada demirli olan yelkenli teknelerin denize sürüklendiği görüldü. Depremin ardından denizde çekilme yaşandı.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ”Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır” uyarısında bulundu.

İzmir’de dehşet anları! Depremde bir binanın çökme anı kameraya yansıdı

Originally tweeted by CNN TÜRK #MaskeniTak ? (@cnnturk) on 30 October 2020.

AFAD, depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ”TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır” dedi

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir