Alaadin Yılmaz 117 İşçiyi İşten Çıkarttı.

Özel Haber!

2004 yılındaki yerel seçimler öncesinde hiç bir işçiyi işten çıkartmayacağını söyleyen Alaadin Yılmaz göreve gelir gelmez bütçeye yük olduklarını bahane ederek en az 117 işçinin işten çıkarılması talimatını vermişti seçim öncesi vermiş olduğu beyanatları unutup “163 işçi de atsam 250 işçi de atsam aynı kıyamet kopacak 300 işçi bile atarım” şeklindeki açıklamaları işçiler arasında paniğe neden olmuştu işçiler ve CHP ise Alaaddin Yılmaz ın seçim öncesinde meclis üyesi olduğunu belediyenin borç alacak vb her şeyden haberi olduğunu, seçimden sonra Alaaddin Yılmazın işi bittiği için kendine yakın olmayan kişileri işten çıkartmak istediğini söylemişlerdi. Nihayetinde Alaaddin Yılmaz 117 içinin iş akdini fesih ederek işten çıkartmıştı.

Bununlada yetinmeyen Alaadin Yılmaz 182 işçinin işe yaramadığını bahane ederek torba yasa ile ilimizdeki diğer kurumlara kaydırmış, emekli olmak istemeyen zabıta memurlarını kendine yakın kimseleri getirmek için ise doğuya tayin ederek mobbing uygulamış zorla emekli olmalarını sağlamıştı.

Alaadin Yılmaz’ın yaptığı yanlış yine bir ata sözü ile cevap buldu “Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner

Alaadin Yılmaz 15 yıl önce kazandığı seçimi bu kez kaybetti gider ayak aldığı ve mağduriyetine sebep olduğu 109 işçiyi desteklemek amacıyla 1 Mayıs işçi bayramında eylemlerine katılarak imza attı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan ise 19 Aralık 2018 günü vermiş olduğu noter tasdikli beyanda hiç bir belediye işçisini işten çıkartmayacağını beyan etmişti. Bu beyan üzerine AKP deki üç dönem kuralı nedeni ile zaten seçime girmeyecek olan ve AKP yönetimindeki Nurettin Doğanay ve ekibi ile arası iyi olmayan Alaaddin Yılmaz siyasi bir manevra yaparak “Fatih Metinde gelse, Tanju Özcan’da gelse nasıl olsa işten çıkartır” düşüncesi ile çoğunluğu iş-kur dan olmak üzere yüzlerce kişiyi işe aldı. Bu işçilerden belediye bütçesinden maaş alan 109 kişinin iş akdi Tanju Özcan tarafından hemen fesih edilirken iş-kur üzerinden alınan yaklaşık 300 kişinin daha 6 aylık çalışma süreleri dolduğunda işten çıkartılmaları planlanıyor.

Siyasi manevrada ikinci perde 1 Mayıs İşçi bayramı;

Alaaddin Yılmaz bugün 1 mayıs işçi bayramında yerel bir TV kanalındaki röportajında siyasette, riyasette, ticarette ve hatta dünya’da nasıl yalnız kaldığını doğruladı. Bugün 109 işçinin mağduriyetini fırsat ve zemin yaratmak isteyen Alaadin Yılmaz 1 mayıs işçi bayramında belediye önünde eylem yapan işçilere destek verdi sayının ilerleyen zamanlarda 500 kişiyi bulacağı düşünüldüğünde 500 kişinin ailesi ve sevdikleri ile kişi başına 5 kişi bir ailede hesaplandığında 2500 kişi ile Alaaddin Yılmaz ikinci kez siyasete başlamış oldu.

Kaynaklar

1-29 Mayıs 2004 tarihli haber
https://www.evrensel.net/haber/151120/bolu-belediyesi-iscileri-ofkeli

2-12 Temmuz 2004 tarihli haber
http://www.bolugundem.com/eski-bld-bsk-yuksel-ceylan-yilmazin-niyetinin-ne-oldugu-anlasilamiyor-80254h.htm

3-11 Kasım 2011 tarihli haber
http://www.bolugundem.com/yilmazdan-ozcana-agir-sozler-52646h.htm

Arşiv unutmaz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir