At Yaylasında Bahçeler İçin Sabah 9’a Kadar Süre Verildi

At yaylasında işler karıştı. 

İddialara göre Kılıçarslan yaylasındaki vatandaşlar hayvanlarını otlatacak çayır kalmadığı ve hayvanlarını otlaklara ulaştırmakta güçlük çektikleri gerekçesi ile valiliğe şikayette bulundu.

Bolu valisine kadar giden konuda son karar verildi. Valiliğin verdiği karara göre yaylada evinin etrafına tel tutan vatandaşların yarın (10.06.2020) saat 09:00’a kadar bahçe tellerini sökmeleri aksi taktirde valiliğin almış olduğu karar çerçevesinde at yaylasında bulunan tüm köy yaylalarındaki bahçe tellerinin jandarma eşliğinde valilik tarafından yıkılacağı bugün jandarma ve valilik tarafından yaylada bulunan vatandaşlara sözlü olarak tebliğ edilirken, bilgisine başvurduğumuz jandarma komutanı “devlet yaylalara şuan konteyner konulmasına veya hayvancılık yapılmasına izin veriyor ancak yaylalardaki otlakların tamamı vatandaşlar tarafında sahiplenilerek tel tutulmuş durumda bu durum hayvancılığı olumsuz olarak etkiliyor şimdi burada olan vatandaşlara sözlü olarak tebliğ ediyoruz ancak olmayanlar için yapacak bir şey yok zaten arazilerin sahibi devlet” şeklinde konuştu.

İddialara göre Kılıçarslan yaylasındaki vatandaşlar şikayetçi olurken diğer yayla muhtarları akşam saatlerinde belediye başkanı ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir