Başkanın Alkol Çıkmazı

Bolu belediye meclisi ağustos ayı birinci oturum toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya Ak parti grup başkan vekili Burak Balaban ve Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sert tartışmaları damgasını vurdu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Burak Balaban, geçen ay düzenlenen temmuz ayı ikinci oturumuna katılamadığını ancak kendisinin ve partisinin yoğun ısrarlarına rağmen şehir içi alkollü mekanlar ile ilgili kararın meclisten geçtiğini ancak bu kararın şehir merkezindeki mekanlarda alkol ruhsatı vermek için yeterli olmadığını başkanın teknik bir insan olmadığını ve kendisine de teknik konularda bilgi verilmediğini yada eksik bilgi verildiğini söyledi.

2010 yılında belediye meclisinin almış olduğu 241 numaralı kararı ile bir şartnamenin kabul edildiğini buna CHP li meclis üyelerinin de onay verdiğini söyleyen Balaban, teknik şartnameye göre mevcut ruhsatlı alanların haklarını koruduk, 2007 deprem şartnamesine uygunluk istedik, kat yüksekliğinin en az 4 metre olmasını istedik, şuan başkanın almış olduğu karara göre kat yüksekliği 4 metreyi bulan bina yok. Tüm kat maliklerinin muafakiyetini istedik eğer beş katlı bir binada ruhsat başvurusu olursa tüm kat sakinlerinin rızasını istedik, en az 150 metre kare salon istedik, 5,25 metre küp kişi başına hacim istedik, en az 2,5 metre dış kapı istedik yetmedi 2 metre iç kapı istedik, yetmedi klima istedik, yetmedi havalandırma istedik, ses yalıtımı istedik, yangın alarmı istedik, yangın söndürme sistemi istedik, 3 katın üzerinde olan yerlere de yangın merdiveni istedik diyen Burak Balaban, buyurun iptal etmeyi unuttuğunuz ve yürürlükte olan  bu karara göre alkol ruhsatı verin dedi.

Burak Balabanı mümkün olduğunca kesmeden notlar alarak dinleyen Belediye başkanı Tanju Özcan Burak Balaban’a cevap verirken Burak Balaban’ın sürekli Başkan Tanju Özcan ın konuşmalarını bölmesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca Burak Balaban’ın konuşmasını tamamladıktan sonra gazetecilere evrak dağıtmasına Tanju Özcan sert tepki gösterdi

 

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir