Belediyede Bir Yolsuzluk Daha

Bolu belediyesi asli görevi olan müteahhitlere yardım işlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl CHP’li Tanju Özcan göreve geldikten daha 3 ay sonra CHP Döneminde iki ihaleye yolsuzluk karıştı başlıklı haberimiz büyük yankı bulmuştu.

Bolu belediyesi ve Tanju Özcan’dan ise yolsuzluk haberini yalanlayan her hangi bir açıklama yapılmamıştı.

Haberimiz sonrası 2019 denetimi için gelen sayıştay müfettişleri dosyanın bir örneğini alıp halen incelemeye devam ederken sütten ağzı yanan belediye bu yıl taş ihalesine belediye şirketi üzerinden ihaleye çıktı.

Bu yıl ihale şartnamesinde bir takım düzenlemeler yapan Bolu belediyesi tüm nakliye işlerini üstlendi, ancak malzemelerin serilmesi ve tesviyesi işini müteahhite bıraktı ancak bu yıl da geçen yıl olduğu gibi belediye’ye ait kepçeler yine müteahhit firmanın yapması gereken işleri yapmaya devam ediyor. İlgili ihaleye ait teknik şartnamenin 6 ‘ncı maddesinde “Parke taşı, plak taş ve bordür döşenecek yerlerin ince dolgusu (bypass malzeme ile), tesviye işlemlerini Yüklenici yapacaktır.” hükmü açıkça belirtilmesine rağmen belediye’ye ait kepçeler arazide müteahhitin yapması gereken işleri yapıyor. Böylece bir ihaleye daha yolsuzluk karışmış oluyor.

Bu yıl yapılan ihaleyi alan firma her ne kadar geçen yıl alan firma olmasa da geçen yıl alan firma ile sahiplerinin ortaklık ilişkisi içerisinde oldukları herkesin malumu.

Yorumu Bolu halkının vijdanına bırakıyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=KaJaspg2m4I

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir