Belediyeden Bir Ağaç Kıyımı Daha

Geçtiğimiz günlerde Borazanlar mahallesi Hürriyet caddesinde köprü genişletme çalışması nedeni ile kesilen 60 yıllık ıhlamur ağacı ve eski Karayolları arazisinde kesilen ağaçlarla ilgili haberimiz büyük yankı uyandırmış başkan Özcan ise ıhlamur ağacının hasta olabileceğini yönünde bazı kanılar oluştuğu için ağacın sökülmek yerine kesildiğini açıklamış ve kamuoyundan büyük tepki almıştı.

Başkan Özcan ağaç konusunda ki hassasiyetini herkesin bildiğini dile getirerek, “Öncelikle şunu söyleyeyim böyle bir olay bir daha yaşanmayacak. Biliyorsunuz biz bir çalışma yaparken ağacı kesmek yerine makinamızla söküp başka bir yere dikiyoruz. Ve bugüne kadar bu yolla yaptığımız taşıma işlemlerinde ağaçların hepsi tuttular. Neden yine böyle bir çalışma yapmadıklarını sordum. Ağacın dere içerisinde olmasından dolayı ve ağaçta bulunan bir hastalıktan dolayı böyle bir tasarrufta bulunduklarını söylediler. Rapora göre ağaçta bir hastalık varmış ve başka yere nakletsekte ağacın kuruyacağı bilir kişi raporuyla sunulmuş. Ama böyle bir şey yaşanmasından çok büyük üzüntü duydum” demişti.

Başkan Yalan Mı Söyledi? Belediyede Dinleyen Mi Yok?

Başkan Özcan bu olay bir daha yaşanmayacak demesine rağmen belediyenin ağaç katliamlarına bir yenisi daha eklendi belediye ekipleri Çıkınlar mahallesinde kurulan pazar yeri yolunu genişletme çalışmalarında yine yaklaşık 50-60 yaşlarındaki bir ağacı kökünden keserek yok ederken kamuoyunda “acaba başkan bir daha yaşanmayacak derken yalan mı söyledi? yoksa belediyede başkanı dinleyen yok mu?” sorularının sorulmasına neden oldu.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir