Belediye’den Zırnık Yok ! Sığınmacılara Kızılay’dan Destek

 İlimizde geçici ikamete tabii tutulan ve birçoğu muhtaç durumdaki sığınmacılara, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ırkçılık ve ayrımcılık şovenistliği yapması nedeniyle Bolu Belediyesi tarafından hiçbir şekilde yardım yapılmıyor.  

       İlimizde sığınmacı olarak ikamet eden Afganlı, Suriyeli, Iraklı, Somalili, Sudanlı vatandaşların içinde muhtaç durumda olan ailelere, Kızılay Bolu Şubesi tarafından gıda ve giysi yardımı yapılmaya devam ederken, Bolu Belediyesi’nin Hayır Çarşısı ve Aş Evi’nden ise sadece yerli halka yardım yapılması, vicdanlara sığmıyor.    

       Kızılay’dan Ramazan yardımlarını almak için kuyruğa giren yabancı uyruklu vatandaşların görüntüleri yürekleri sızlatırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “Ülkemde Suriyeli istemiyorum” şeklindeki, ırkçılıkç ve ayrımcılık içerikli şovenist söylemleri sonucu, Bolu Belediyesi’nden sığınmacılara yönelik en küçük bir yardım yapılmıyor.  

        İlimizde sığınmacı olarak ikamet eden Afganlı, Suriyeli, Iraklı, Somalili, Sudanlı vatandaşların içinde muhtaç ve acınacak durumda olan ailelere, Kızılay Bolu Şubesi tarafından gıda ve giysi yardımı yapılmaya devam ediyor.

        Irkçılık ve ayrımcılık yapan Bolu Belediyesi’nin yabancılara zırnık vermemesi nedeniyle bu durumu bilen ve tepki gösteren birçok varlıklı insan da, kendi imkanları ile muhtaç durumdaki aileleri kendileri tespit ederek, yardımlarını kendi elleri ile yapıyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir