Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Hakkında “Nefret ve Ayrımcılık” Suçundan Yürütülen Soruşturma Hakkında Açıklama Yapıldı

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş’tan, Tanju Özcan’ın hakkında yürütülen soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı haberlerini yalanladı.

      Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına zam yapılacağını açıklaması ülke gündeminde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ne sosyal demokrat kesimlerden ne de CHP yönetiminden destek alamayan Tanju Özcan hakkında yapılan birçok suç duyurusunun ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerken geçtiğimiz belediye meclisinde başkan Özcan hakkında açılan soruşturma hakkında Cumhuriyet Savcılığının “takipsizlik kararı verdiğini” açıklamıştı.

Başkan Özcan’ın açıklaması yandaş basında hemen yer bulurken vatandaşlar Tanju Özcan hakkında jet bir karar verilmesinin şaşkınlığını yaşarken Bolu Adliyesinden yapılan konuya ilişkin yalanlama niteliğinde bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde;

      DOĞRUYU YANSITMIYOR

Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında “Nefret ve Ayrımcılık” suçundan yürütülen soruşturma dosyası hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği yönünde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına;

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın basına yansıyan söylemleri ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan şikayetler üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5237 sayılı TCK’nın 122. ve 257. maddelerinde düzenlen “nefret ve ayrımcılık ile görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmış olup soruşturma tüm yönleriyle değerlendirilmekte ve yasal çerçevede devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur


- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir