Bolu Cumhur İttifakında Çatlak!

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP ve İYİ partinin ittifak kurup desteklediği başkan adayı Tanju Özcan’a rakip olarak Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatih Metin’in başkan adaylığını destekleyerek ittifak kurmuşlar ancak sonuç Tanju Özcan’ın mutlak galibiyeti ile sonuçlanmıştı.

Seçimden sonra da her ne kadar CHP ile İYİ Parti arasında çatlaklar olduğu zaman zaman yazılsa da iki taraf için de bu ittifaklar sürdürülmeye devam etmişti.

CHP ile İYİ parti ittifakı çatırdadı yıkıldı yıkılacak Mansur Şen görevden alındı alınacak derken çatırdamalar Cumhur ittifakından gelmeye başladı.

Bunun son örneği ise son meclis toplantısında yaşandı. 2021 bütçesininde oylandığı meclis toplantısında Burak Balaban, Bülent Oturak ve Uğur Akbay ciddi anlamda muhalefet etti ve ortam iyice gerildi.

Bütçe görüşmeleri karara bağlandıktan sonra Akçaalan Köyü’nde tarımsal bir alanın turizm tesis alanına çevrilmesi için meclis öncesi imar komisyonunda yapılan görüşmelerde Ak partili mimar Semih Dimicioğlunun muhalefet şerhi koymasına rağmen öncelikle Ak partili İsmail Yerlikaya sonrasında ise MHP’li Necdet Çakır ve ardından yine MHP’li Fatih Silin CHP ve İYİ parti ile birlikte evet oyu verirken, Kamuran Avcı çekimser, geriye kalan Ak partililer ise hayır oyu verdi.

Fatih Metin’in aile dostu, lisedeki yaramaz çocuklar gibi her zaman en arka köşe sıraya oturup özellikle imar konularında partisinin almış olduğu kararların aksine CHP ve İYİ parti ile bir hareket eden İsmail Yerlikaya bu kez geç kaldığındanmıdır bilinmez ön sıra da otururken vermiş olduğu evet oyunu saklamak için yoğun çaba sarf etti.

Yerlikaya Ekmek Partisinden Mi?

Eşi belediye imar müdürlüğünde görevli olup, kendisi de yap-sat işleri ile uğraşan İsmail Yerlikaya’nın geçmişinde Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’da olmasına rağmen her meclis toplantısında en arka sıraya oturarak hiçbir konuya olumlu yada olumsuz karışmaması vede özelliklede imar konularında partisi aleyhine oy kullanması ister istemez Yerlikaya Ekmek Partisinden mi sorusunun sorulmasına neden oluyor.

İttifak Ruhu Boluda Yok

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Haretket Partisi Başkanımız Devlet Bahçeli iki ayrı parti tek ruh bilinci ile dünyaya meydan okurken onbir üyeli Bolu Cumhur ittifakı ise basit bir konuda dahi ortak karar alamıyor.

Bolu Cumhur İttifakında Çatlak

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir