Milli Parkların Yerleştirdiği Tabela Karayolları Trafik Kanununa Aykırı Değil Mi?

Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediyesinin Paşaköy mevkiinde bir kavşakta yapmış olduğu ülkemizde ve gündemimizde yer tutmuş önemli kişilere ait görseller Karayolları ekipleri tarafından araç sürücülerinin dikkatini dağıttığı ve kazaya sebebiyet verdiği gerekçesi ile bir gece ansızın üzeri boyanarak silinmek istenmiş ve Belediye yönetimi sert tepki göstermişti.

Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü tarafından ise Abant Milli Parkına gelen turistlerin bilgilendirilmesi amacı ile D-100 Karayolu ile Abant Kavşağı arasına bahar aylarında LED ekranlı dev bir tabela yerleştirildi.

Bu tabela Tanju Özcan’ın Çin’e ihraç edeceği tabelalardan mıdır bilinmez ancak bu LED ekranlı dev tabelanın yeri ve gece yola vermiş olduğu ışık D-100 istikametinden gelip Abant istikametine seyahat eden araç sürücülerinin gözünü far görmüş tavşan gibi alıyor ve karşıdan gelen araç/yaya trafiğinin görülmesini tamamen engelliyor. Ayrıca tabelanın arkasında bir de dere bulunuyor.

Öyle ise soruyoruz. Köprülü kavşağın altında kalan resimler Karayolları Trafik Kanununa aykırıda Abant kavşağındaki LED tabela aykırı değil mi?

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir