Bolu Tarihinin En Büyük Yatırımı Boşa Mı Gitti!

Haber sitemizin 2019 yılında yazmış olduğu Bolu Belediyesinin Arıtma Yalanı başlıklı haberinden sonra Bolu Belediyesi 2. Etap pis su arıtma tesisi için harekete geçmişti ve İller Bankasından Çekilen kredi ile Bolu tarihinin en pahalı yatırımı olan 65.643.261,13 TRY yaklaşık bedelli ihaleyi 56.835.000,00 TRY bedel ile Ankaralı bir firma kazanmıştı.

Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel “Mart ayı başında yapılan vana açma töreninde Nisan ayı sonu en geç Mayıs ortası gibi peyzaj çalışmaları da dahil tüm çalışmaların biteceğini” söylemişti.

Adnan Demirelden sonra söz alan Başkan Tanju Özcan ise “Mayıs ayı ortası gibi burada görkemli bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Sözleşmeye göre ihale süresi Temmuz ayında bitiyor biz bu işi süresinden önce bitireceğiz” demişti.

Aradan aylar geçmesine rağmen arıtma tesisi ile ilgili sıkıntılar devam ediyor. Edinilen bilgiye göre gelen pis suyu arıtmaya yeni yapılan arıtma tesisinin kapasitesi yeterli gelmediği bu nedenle arıtma tesisinin gelen suların yaklaşık yarısını arıtabildiği, Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel’in durumdan ötürü “İller Bankasının hatalı proje hazırladığını ve bu nedenle arıtma tesinin yetersiz geldiğini iddia ederken” İller Bankasının ise “projede hata olmadığı gelen pis su miktarının fazla olduğunu” iddia ettiği belirtiliyor.

İki kurum çocuk gibi birbirlerini suçlamaya devam ederken Bolu’nun 56 milyon 835 Bin TL değerindeki en büyük yatırımının çöp olduğu iddia ediliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir