Tanju Özcan’ı Kandırıyorlar.

Burada yazacaklarımı şimdiki siyasetçiler yöneticiler bir çok gazeteci bilmez yada hatırlamazlar.

Tarih 2010 Yılı Yaz Ayları

Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz, Fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Mücahit Engin, Fen işleri Müdürü Necmi Arman, Fen işlerine bağlı Su ve Kanalizasyon şefi, Sedder Topaç, şeflikte görevli iki diğer mühendis Cengiz Yaman ve Adnan Demirel. Her çalışmaya Adnan Demirel ve Cengiz Yaman denetime gelir ve hak edişlerde sorumlu mühendis olarak imza da atarlardı.

Bir Perşembe akşamı yemekte başkan Alaadin Yılmaz ile birlikteydik bana “Sedder’den başka bu işleri kim iyi takip ediyor Sedder sürekli bana ayak bağı olmaya başladı sen bu iş için kimi önerirsin” dedi bende kendisine Cengiz Yaman’ın daha başarılı ve işlerden Adnan Demirel’den daha fazla anladığını söyledim. Kendisi de bana “ama İsmail Yamantürk bana sürekli Adnan’ın ismini veriyor” dedi. Bende kendisine Adnan Demirel’in kendi mahallesi olan Paşaköy mahallesinden başlatılan yağmur, artezyen ve diğer suların kanalizasyon hatlarından ayrılıp yağmur suyu hatlarına verilmesi işinde başarısız olduğunu söyledim. Ertesi gün Fen işleri şantiyesinde iken başkan Yılmaz Cengiz Yamanı arayarak “bundan sonra benim işlerimi sen takip edeceksin” dedi. Cengiz Yaman sözleşmeli personel olduğu için müdürlük kadrosuna atanamadığından pasif konumda olan Çevre Koruma müdürlüğüne Su Kanalizasyon şefliği bağlandı. Müdür Fikret Özsarıkamış sadece imza işlerine bakıyor tüm işleri Cengiz Yaman planlıyordu. Adnan Demirel’de yardımcılık yapıyordu. Adnan Demirel ta ki Fen İşlerinde belediyede müdürlük yapacak adam kalmadı ondan sonra müdür olabildi.

Tarih 8 Şubat 2011

Bolu ve ülke tarihinde bir ilk yaşanıyor. Ak partili belediye başkanı Alaaddin Yılmaz belediye nikah salonuna diğer parti il başkanlarını davet ederek soruları yanıtlıyor moderatörlüğünü duayen gazeteci Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süha Alparslan yapıyor tıklım tıklım dolan salona abim Mehmet ile birlikte gidiyoruz.

Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz bir çok konunun yanı sıra şunları da anlatıyor “Büyük su deresinin yanından paralel olarak Abant’a kadar ana bir kollektör hattı yaptık bu hat ile büyük suya giden kanalizasyonları arıtma tesisine verdik. Şehri gelecek 50 yıl için imar ediyoruz. Şehrin ortasından doğu batı ekseninde D-100 karayolu geçiyor biz de bu yola paralel olarak doğu batı ekseninde yollar imar ediyoruz bu imar yollarının altına da kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yerleştiriyoruz. Bu hatlar şehrin kuzeyinden gelen yağmur sularını alıp şehir merkezine ulaşmadan alıp şehrin doğu kısmına taşıyor ve olası tıkanıklıklarda dahi şehir merkezine sel sularının erişmesini engelleyen bir bent gibi çalışıyor” diyor.

Tarih 2019 Yerel Seçimleri Öncesi

Belediye başkan adayı CHP’li milletvekili Tanju Özcan seçim öncesi Audi marka lüks aracı ile Sarıcalar Mahallesinden Dodurga mahallesine geçiyor ve yolda kısaca şu sözleri söylüyor “buralar medeniyet görmemiş buralara yol yapacağız alt yapı yapacağız şehrin kuzeyine önem vereceğiz” gibisinden sözler ediyor.

Seçimi kazandıktan sonra da belediye şehrin kuzeyine özellikle de Sağlık Mahallesi, Dodurga Mahallesi, Alpagut Mahallesi ve Kılıçarslan mahallesine büyük önem veriyor Bolu tarihinde D-100 kuzeyi yapılaşma ve kentleşme anlamında şehrin güneyini geçiyor. Belediye neredeyse tüm yatırımlarını şehrin ve kapatılan kanalın kuzeyine yapıyor.

Tarih 2019 Haziran Ayı

Tarih 2019 Haziran ayı Dodurga mahallesi, 1205 sokak bu sokak için Bolu belediyesi alt yapı çalışması yapmış ve tam üst yapıya başlanacak kilit parke örülecekken bir yağmur gelmiş ve yoldaki kamyonlarca kumu belediyenin yeni koymuş olduğu 150 mm. çapındaki boruların ve yağmur mazgallarının içine tıka basa doldurmuş. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra tekrar aynı yeri kontrole gidiyorum ki oda ne içi tıkalı boruların üzeri kilit parke yol olmuş borular temizlenmemiş içleri kum dolu. Fotoğraflarını alıyorum.

Tarih 2020 Mayıs Ayı

Geçtiğimiz yıl gittiğim 1205 sokaktan tekrar geçiyorum geçtiğimiz yıl yapılan kilit parke yol kazılmış geçtiğimiz yıl tıkanan borular kepçe ile sökülerek yerine yeni hat yapılmış kanalın üzeri de kilit parke yapılmayarak kilit parke yerine asfalt yapılmış. Bir yıl önce yapılan güzelim yol yamalı bohçaya dönmüş, tüyü bitmedik yetimin hakkına girilmiş.

Gördüklerim kanıma dokunuyor ve haber yapmak istiyorum ancak geçtiğimiz yıl çekmiş olduğum fotoğrafları silmişim o nedenle haber yapamıyorum ancak şimdi çekilen fotoğraftan da yazdıklarımın doğru olduğunu göreceksiniz. Bu sokağın da meşhur Börekçiler sokaktaki imalattan farkı yok umarım başkan Özcan gidip yerinde inceler ve kendisine bir zimmet daha çıkarıp tüyü bitmemiş yetimin vebalinden kurtulur.

Tarih 2021 Haziran Ayı

Geçtiğimiz hafta Ak parti belediye meclis üyesi Şaziye Turan hanım facebook sayfasından kalıcı konutlar alt geçidi ile ilgili bir eleştiri paylaşımı yapıyor paylaşımdaki görsele göre Park Bahçeler Müdürlüğü çalışma yaptıktan sonra toprakları temizlemeden öylece köprünün altında bırakmış. Aynı zamanda inşaat ve alt yapı sektörünün de içinde olduğum için aklıma ilk gelen yağmur mazgallarının topraktan tıkandığı ve bugün ilk yağacak yağmurda alt geçidin sularla dolacağı oluyor. Nitekim o gün yağan yağmurda köprünün altı yağmur sularına teslim oluyor.

Sonraki gün iş makinesi ile işten dönerken bir anda yağmur bastırıyor Beşkavaklar mahallesi D-100 karayolunun yan yolu tam bir dere, köprüye doğru indiğimde ise köprünün altı sel sularına bugünde teslim olmuş araçlar ilerleyemiyor. Dün ki yağmurdan sonra bir çalışma olmadı mı diye düşünmeden edemiyorum. Araçlardan sıyrılarak suların dere oluşturduğu tarafa Alpagut mahallesine doğru gidiyorum sel suları TEDAŞ’ın arkasından bir dere gibi geliyor ve kaynağı da yeni kapatılan kanalın üstünden gelen yağmur suları.

Aklıma ilk gelen yağmur suyu hatlarının DSİ kanalının üstü kapatılırken kanala bağlantısının yapılmamış yada kusurlu yapılmış olabileceği geliyor. Geri dönüyorum, köprünün altı keşmekeş olmuş işin uzmanıyım dedim ya her köprünün girişinde çıkışında yağmur mazgalları olur. Köprünün kuzeyinde yağmur mazgalı olduğunu da çok iyi anımsıyorum ancak suyu çeken herhangi bir nokta görülmezken köprünün güneyindeki mazgallar ise suyu tahliye etmek için bir hortum oluşturmuş ancak yetmiyor.

Yağmur suları çekildikten sonra tekrar gidiyorum. Sular gitmiş köprünün kuzeyinde 40X40 ebatlarında küçük bir mazgal var ve içi tamamen kum dolmuş temizlenmemiş o nedenle de gelen yağmur sularını çekememiş. Bu tamamen şuan ki Tanju Özcan belediyeciliğinin suçu ancak bu mazgalın sonradan konulduğu belli esas olması gereken mazgal ortadan kaybolmuş.

Az önceki görselde su biriken yerdeki 40x40 tıkalı küçük mazgal

Ben de google earth haritalar tarihçesinden bu konumun geçmişine baktım ve aradığım mazgalın 2017 yılında var olduğunu gördüm.

Bolu belediyesi maalesef 2018 yılında yapmış olduğu kavşak düzenlemesinde köprüyü ani sel ve su baskınlarından koruyacak olan yağmur suyu mazgalını toprağın altına gömmüş. Bu işi yapanlar belediyede hala görevde olduğuna göre sanırım başkan gerekeni yapar.

Sonrasında edindiğim bilgilere göre ise DSİ yağmur suyu hatlarının üstü kapatılan sulama kanallarına bağlanmasına müsaade etmemiş ve bu nedenle de belediye büyük kare menfezlerin yanına bir de Q600 mm çapında beton boru döşemiş ancak bu beton borular gelen yağmur sularını almadığı ve yukarıda bahsettiğim gibi hatlardan gelen kumların da etkisiyle tıkandığı için bacalardan taşma yapmış. Taşma sırasında kanalın üzerine kadar çıkan su buradaki sarı taş ve kumları da toplayarak ilerideki mazgallardan hatlara doldurmuş bu hatların da tıkanmasına neden olmuş.

Şimdi buraya kadar olanları bir toparlayalım. 2019, 2020 ve 2021 yıllarında şehrin kuzeyinde yapılan hatalı ve plansız çalışmalar nedeni ile Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığı döneminde şehrin kuzeyinden gelen yağmurların şehir merkezine inmesini engelleyen batıdan doğuya uzanıp bir bent oluşturan yağmurlama suyu hatları kum ve taşla tıkanmış ve çalışamaz duruma Tanju Özcan belediyeciliği döneminde meydana gelmiştir. Yağan her sağanakta şehrin kuzeyinden hatlara dolan kumlar daha fazla şehre doğru inen hatları tıkatacak her ani yağışta su baskınları artarak devam edecektir.

Başkan Özcan konuya ilişkin basın açıklaması yapmış ve “Alaaddin Yılmaz’ın alt yapı konusunda kandırıldığını” söylemiştir. Alt yapı konusundan Başkan Tanju Özcan’ın nasıl kandırıldığını sizlere tarihçesi ile birinci yazı dizisinde anlattım. Başkanın yapmış olduğu basın açıklamasında vermiş olduğu rakamların da ne kadar yanlış olduğunu ikinci yazı dizisinde açıklayacağım.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir