Burası Fırıldak Belediye Burada Fırıldaksız İş Olmaz

Bugün akşam saatlerinde inşaat mühendisi genç bir arkadaşla tanıştım. Konuşurken ederken laf yine bizim fırıldak belediyesine geldi. Genç mühendis arkadaş bana şöyle söyledi. “abi bende Belediye’ye girmek için başvuru formu verdim ve mülakat için Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in odasına gönderdiler. Rasim bey CV’me baktı ve bana -ohooo belediyede kaç tane mühendis var sen biliyor musun? Şu an mühendise ihtiyaç yok! Dedi evet gerçekten de yokmuş ama bana ihtiyaç yokmuş benden sonra bir sürü arkadaşımı işe aldılar Belediye tam bir yan gel yat yeri arkadaşlarım yan gelip yatıyorlar” dedi. Bende olur mu öyle şey! Alaaddin Yılmaz zamanında mühendislerin koltuğu bile yoktu ofiste oturmalarını istemezdi dedim.

Bir İşi De Düzgün Yapsınlar Ben De Bu Mesleği Bırakacağım!

En son Camii işi bizimde bir hayrımız olsun bizde ücretsiz reklamını yapalım dedik sonrasında birde öğrendik ki camii yardımlarından gelen paralar yandaş basına verilen sponsor reklamlar için ödenecekmiş. O zaman dedim ki bunların daha düzgün işi olmaz.

Algı-Vergi

Devlet emlak değeri 6 milyon 173 bin olan evler için ek %18,10 emlak vergisi yani zenginlere zenginlik vergisi getirmiş. Zenginden alıp fakire vermek için. Bizim Fırıldak Belediyesi de zenginleri korumak için devleti mahkemeye vermiş. Bir de duydum ki bizim fırıldak belediyesi kum-çakıl fiyatlarına %250 ila %300 arasında zam yapmış. Müteahhitler hop oturup hop kalkıyorlar. Böyle zammı olur diye ver yansın ediyorlar. Aldığım bilgiye göre bizim fırıldak başkan emlak maliyetlerini arttırıp devletin koyduğu %18,10 vergiden pay almak istiyormuş.

Fırıldak Belediyesi’ne Kaçak Yapı Serbest Mi?

Abant yolundaki köyüme gidip gelirken Yolçatı köyünde bir konteyner bina gözüme ilişti. Kendi kendime herhalde burayı birisi satış reyonu sucuk ekmek büfesi falan yapacak ama konteyner bu fırıldak belediyesi ve turizmci fırıldak başkanımız kesinlikle buna izin vermez zira burası el avuşturan çakalların, yolda ne etsek de bir çadır kurup Abant yoluna demiri atsam diye düşünen simsarların göz bebeği. Birine bir müsaade etsen Abant Yolunu kurtaramazsın burada turizm biter! Başkanımız fırıldaktır falan amma bu işe izin vermez diye düşünmüştüm ki,

Usta gazeteci Kamuran Alagözoğlu “Vah Bolum Vah” diye yazmış bir de baktım ki Abant yolu üzerindeki köyüme gidip gelirken gördüğüm konteynerler. Açtım yazıyı okudum meğerse Fırıldak Belediyesi’ne aitmiş bu konteynerler.

Başkan’a Yine Kamu Zararı Çıkacak

İşin aslını astarını araştırdım meğerse bu konteynerler Abant kavşağından girince sağ tarafta bulunan Fırıldak Belediyesinin Ormandan kiraladığı kent ormanına konacakmış yaz aylarında bu araziye yaklaşık 40 metre çapında 30cm kalınlığında bir beton atılmış ancak Orman Müdürlüğü’nden izin alınmadan yapıldığı için beton temel orada kalmış muhtemelen buradan başkana bir kamu zararı çıkacak Börekçiler sokakta olduğu gibi. Başkanım börekçiler sokak demişken biz yazdıktan sonra itiraf etmiştin ya hani istersen bunu da itiraf et şimdiden.

Aldığım bilgiye göre Fırıldak Beledisi konteynerlerin şu an bulunduğu arsa sahibi ile görüşmüş ve yap işlet devret şeklinde anlaşmışlar. Abant yolu komple turizm arazisi başka arsa yokmuş gibi tek bir kişi ile anlaşılmış. Ne bir ihale ne bir ilan iki km ötede dünya kadar arazimiz var belki biz bedava verecektik olmadı 1 km geride Belediye hizmet alanı var oraya neden koymadınız da özel mülke koydunuz. Sorular… Sorular…

Yandaşa Teslim İhale!

Konteynerin önüne asmışlar kos koca bir pankart Yaşar Kardeşler yazıyor. Açtım sosyal medya sayfalarına baktım firma sahibi Fırıldak Belediye Başkanımızın 2017 yılında vekil iken evinin özel işlerini ve yine bu yıl Gövem köyündeki ultra lüks villasının işlerini yapmış.

Bolu küçük şehir olabilir derken 6 Nisan 2019 da siyasi kimliğini ve Tanju Özcan’a yakınlığını belli eden bir paylaşımda bulunmuş.

Özgür bir ülkede isteyen istediği partiyi tutar kime ne derken bir de baktım ki adam bizim Fırıldak Belediyesinin resmi konteynercisi konumuna gelmiş. Mantar seralarından Fen İşlerine nere ararsan var çakmış da çakmış konteynerleri. (Yazı daha bitmedi görsellerden sonra kapatmayın! Devam…)

Serbest piyasa ekonomisi var ya! İsteyen istediği yere satar! Satarda Fırıldak Belediyesi bu resmi yer ihale yapması lazım. Fırıldak dediysek adı Fırıldak kendisi resmi kurumdur! İhale bültenine girip baktım ki o da ne kapalı zarf usulü ile bu firmaya iş ihale değil teslim edilmiş gibi duruyor! Kapalı zarf usulü ihale demek acil mahiyeti olan işler demek. Bu işin ne acil mahiyeti vardı da kapalı zarf usulü ile ihale edildi? Yaşar Kardeşlerin paylaşımına göre bu konteyner binanın yapımına Ağustos 2021’den önce başlandığı kesin. Ayrıca Kent Ormanındaki temel de yaz aylarında atılmış. O zaman bizim Fırıldak Belediyesi bu işin ihalesini neden Kasım 2021’de yaptı? Yaşar Kardeşler bu ihaleyi alacaklarını nereden biliyorlardı da 4 ay öncesinden imalata başladılar? Abant yoluna konulan konteyner gerçekten 322 bin + KDV yapıyor mu? Yap işlet devrete göre 2 yıl sonra konteyner’i teslim edeceksiniz öyle ise yerin 2 yıllık kirası 322 bin +KDV yapıyor mu? Şimdi sorulması gereken sorular bunlar ancak Fırıldak belediyesi ve Fırıldak Başkanından cevapları hiç bir zaman alamayacağız. O nasıl olsa ya bir ampul kırar, ya platonik aşkını getirir, Ya kırmızı bir eşofman giyer, ya mecliste çay atar bir fırıldaklık yapar milletin gözünü boyar. Gerisi Allah, yargı ve vicdanları arasında kalın sağlıcakla.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir