Belediye İş Merkezinde Cinayet Gibi Yapım Hataları

Kuzey Anadolu deprem kuşağında yer alan ilimizde Bolu Belediyesinin merkez bina yanında yaptırmış olduğu Belediye İş Merkezi bina İnşaatı ile ilgili ortaya çıkan görüntü ve belgeler 12 Kasım depreminin yıl dönümünde bunun adı resmen cinayet dedirtecek cinsten.

Demirci Ustası Her Şeyi Tek Tek Açıkladı

Konuya ilişkin bilgi veren demirci ustası Sinan Akyar “ben Belediye İş Merkezi inşaatında demirci ustası olarak çalıştım. Çalıştığım dönemde bir çok hatalar yapıldı konuya ilişkin kontrol mühendislerine bilgi verdim ancak hiç bir değişiklik olmadı daha sonrasında ise başkan ile görüştüm ama yine çözüm olmadı. Bunun da bir çözüm olmadığını anlayarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden inşaat işleri ile ilgili memur Kemal beye konuyu ilettim. Kendisi yetkili olmasına rağmen konuyla ilgilenmek istemedi. Bana sürekli yağmur yağdı gelemiyoruz gibi saçma bahaneler üretti.”

En Ufak Depremde Yıkılır

Binanın sağlamlığı ile ilgili konuşan demirci ustası Sinan Akyar “Bu binada yapılan yapısal ve önemli hatalar nedeni ile bu bina en ufak depremde yıkılabileceği gibi deprem olmadan da ansızın yıkılabilir ve çok sayıda insan canından olabilir. Bu nedenle acilen bu inşaatın durdurulması gerektiğini düşünüyorum”

İnsaniyet Namına Yaptım!

“Ben tüm bu yapım hatalarına insaniyet namına karşı çıktım ve değişen hiçbir şey olmadığı gibi Çevre Şehircilik Müdürlüğündeki Kemal bey beni Belediyeye şikayet etmiş bu adam sizi sürekli şikayet ediyor baş edemiyorum demiş, Belediye başkanı ve diğer görevlilerde benim insaniyet namına yaptığım bu işin bakiyesi olarak beni işimden ettiler”

Belediye’ye Dilekçe Verdim

Konuya ilişkin ayrıca Belediye’ye bir de dilekçe verdim fotoğraf ve videoları da ekledim. Dilekçenin bir nüshası ile görüntüleri sizinlede paylaşıyorum. İnşallah faydalı olur” dedi.

Demirci Ustasının Belediye’ye Dilekçesi

Demirci ustası Sinan Akyar’ın Belediye başkanına hitaben yazdığı dilekçe ise şöyle;

Sayın Başkan Tanju Özcan

Sayın başkan vakıf olduğunuz ve daha öncede yaklaşık 40 gün gibi konusunu size anlattığım gibi Bu size hem arzuhal olarak hemde bir serzeniş olarak yazıyorum başkanım size anlattığım belediye Meydanındaki inşaatın imalatında Taşeron firma tarafından yapılan eksikliklerle ilgili bizatihi görüşüp konunun detaylarını anlatmıştım sizde bununla ilgileneceğinizi söylemiştiniz.Ben orada bizzat 7 ay ustabaşı olarak demirci çalıştım zaman zaman yapılan imalat hatalarını içime sindiremedim Bolu belediyesinde kontrol olarak tayin edilen inşaat mühendisi İlker Çınar imalat hatalarını görmedi veya görmek istemediği için yenilir ……… hatalar yapıldı. İlkere beye hataları söylememize rağmen dikkate alınmadık sonuçta bu duyarlılığımızdan dolayı biz işimiz kaybettik İlker Çınar kontrol etmeden kontrol olmaya maalesef devam ediyor. Bunları size anlattığımda sizinde İlker bey’in değiştirilmesini talep etmiştik hala görevde hiç kontrolsüz inşaat gibi yapılmaya devam ediliyor. Sizinle görüştüğümüz zaman Buranın yapılan imalat hatalarını anlatmış, burada da kısaca birkaçını değineyim. Burada birçok kolonda aşağıdan gelen filizler kesildi, merdivenlere epoksi yapılmadı, demir imalatı demir çapına uyulmadı, aralık mesafeleri dikkate alınmadı, iç çapında olan demir yerine etrelerde 10’luk demir kullanıldı. Fakat ara mesafeleri daraltılmadı 25 çapındaki demir yerine 22’lik ve hatta 20’lik bile kullanıldı.

Birçok hemde taşıyıcı olan kolonlarda akislerini yerleştiremedikleri kolon filizlerini kesip hemde yarıdan fazla yerine filiz ekilerek tamamlanmadı öylece eksik olarak betonla kapatıldı. Kirişlerde yerinde imalat yapılıp altları bağlanmadı daha anlatacağım çok konu ile sizin zamanınızı almayayım. Sizinle görüştüğümüzde size ve yanınızda bulunan encümen üyesi Mustafa bey’e bunların görüntüsünü video ve resim olarak göstermiştim. Size de bu iddiaları görsel olarak daha detaylı resim ve video halinde size sunayım ve iddiam ispat edilsin ve de müdahale edilsin diye benden dosyamı almadınız yaptığı tüm iddialarımı dosya haline getirdim ama alınıp işleme konulmadı. Sadece görüşmelerde temenniden öteye gidilmedi ve attığım adımın devamının takipçisi olarak hiçbir işlemin yapılmadığını gördüm. Tekrar tekrar size ulaşmaya çalıştım ve hep geçiştirildim görüşemedim. Her defasında meşgul olduğunuzu ve bana döneceğinizi beyan ettiniz ama nafile görüşemedik bir daha sayın başkanım sizden bunların benden görselleri alıp iddiaları ispatlayarak konuya duyarlı kalmanızı rica ediyorum. Ayrıca bu sorunla ilgili ilgisiz kalmanızı da teessüf ediyorum. Saygılar başkan.

1 Yorum

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Seyfi
Seyfi
Ziyaretçi
17 Kasım 2021 1:14 01:14

vay anasını vay! Halkın oyları ile şehri emin seçtiğimiz Başkan her şeyi boşlamış. Varı yoğu menfaat olmuş!

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir