“Ankara’ya Gidip Bacak Bacak Üstüne Atıp Vekillik Yapacak”

Merhaba arkadaşlar sizlere bu köşe yazımla 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala kritik bazı bilgiler vermek istiyorum. Aslında bu yazımı aday adaylığı sürecinde yazmak istedim ancak adayların belirlendiği süreçte yazmanın daha faydalı olacağını düşündüm. Bildiğiniz üzere bir siyasetçi milletvekili olmadan önce toplumun önünde, toplumun yararına projeler üreten, her haliyle topluma mal olmuş insanlardan oluşması gerekiyor değil mi? Olmadı bunları yapacak bir kapasitesinin olduğunu yaptığı küçük icraatlerle halk nezdinde yani seçmende oluşturması gerekiyor.

Aday adaylarının açıklandığı geçtiğimiz ay Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri’nin ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın istifa etmesi ile oldukça şaşırdım. Sanırım sizlerde şaşırmışsınızdır.

“Ne var ki bunda şaşıracak?” derseniz gelişmiş toplumlarda insanlar topluma faydalı olmak için bu görevlerde yer almak istiyorlar siyaset bir çeşit gönüllülük. Peki ülkemizde nasıl, hep bir koltuk daha fazlası isteniyor. Örneğin Belediye Meclis Üyeleri’nin istifa etmesine hiçbir anlam verememiştim. Belediye meclis üyeliği bir milletvekili kadar popüler olmasa da kamu yararına büyük görevleri var. İç sesim bana şu soruyu soruyor hep yahu belediye meclis üyesi olup da hangi konuda tıkandın da sana milletvekili destek vermedi de sen milletvekili olup da Ankara’ya vekil olarak gidip de o sorunu çözeceksin vatandaşa bir anlat ki vatandaş da sana destek versin. Allah’tan belediye meclis üyelerinden vekil adayı çıkmadı da sevindim ancak Bolu TSO Başkanı Türker Ateş’in TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun torpili ile CHP’nin 1. sıra milletvekili adayı olması CHP’ye gönül vermiş tüm seçmenler gibi beni de üzdü.

Neden üzülmeyelim hepimiz aynı gemideyiz öyle değil mi? CHP iyi bir vekil çıkartsa Bolu’nun yararına olacaksa benim de yararıma olur. Peki neden. Türker Ateş’in 1. sıra milletvekili adayı olmasına üzüldüm onu açıklayayım;

Bolu Ticaret Odası demek Bolu’da ticaret yapan herkesin, tüm firmaların temsil edildiği yer demektir. Bünyesinde bulundurduğu zenginler ile topluma ve siyasete yön verir. Türker Ateş’de kısacası bu zenginlerin patronudur.

İlk kez 05 Ocak 2008 yılında Bolu TSO Başkanı seçilen Türker Ateş toplam 10 yıl evet 10 koca yıl BOLU TSO Başkanlığı yaptı ve milletvekili olabilmek için istifa etti. 10 yıldır ben TSO Başkanlığı yapan Türker Ateş’ten bir milletvekili veya belediye başkanı için şu işimizi yapmıyor, önümüzü açmıyor, çalışmıyor, zarar veriyor dediğini duymadım. Duyan varsa yorumlara eklesin.

Ne şiş yansın, ne de kebap 10 yıl başkanlık yapan Türker Ateş’in vekil olmak için istifa etmesinden sonra da “vekiliniz olarak Ankara’ya gideceğim ve Bolu’nun şu sorununu da çözeceğim dediğini duymadığım gibi Bolu için şu projeleri hayata geçirmek işin başında durmak için vekil olacağım dediğini de duymadım. Bunun aksine “KURTAR BİZİ BU ATEŞ’TEN EMİN ABİ” başlıklı eski Başkan Emin Semercioğlu’na atfen yazılmış haberler gördüm. Bolu’nun patronları bile Türker Ateş’ten bıkıp bir gazeteye haber yaptırmışlar. Seçilde kurumda hiç bir üyesini düşünmeyen Bolu’nun geleceğini düşünmeyen Türker Ateş Bolu’yu mu düşünsün? Yeniçağa OSB neden 27 yıldır yapılmayı bekliyor? Dörtdivana neden OSB yapılamadı? Arçelik çevresi neden OSB ilan edilmedi? Düzce 6. OSB Bölgesini alırken Bolu’da neden yok? Vekiller yardımcı olmadı ise Türker Ateş neden çıkıp bunları anlatmıyor? Öyle değil mi.

Peki Türker Ateş halka nasıl bakıyor dersiniz? Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenlemiş hem de nerede biliyor musunuz? Abant’ta! Muhtaların ve kendisine yakın seçilen bir grup gazeteci ile lüks otelde muhtarlarla görüşüp basın mensuplarının sorularını cevaplamış. Bir insanda kendini beğenmişlik olur da bu kadar da olmaz. İnsana tepeden bakılır da bu kadar tepeden bakılmaz tamam torpille vekil adayı oldun birinci sırayı kaptın da hiç değilse seçilene kadar biraz alçak gönüllüymüş gibi ol. Birde basına açıklama yapmış orada demiş ki “benim bir projem yok, ancak vekil seçilmem durumunda Bolu’nun yararına olan tüm projeler hakkında yardımcı olacağım” Bunun gerçek açıklaması şu olsa gerek “benim bir projem yok! Torpilim ile birinci sıra aday olarak seçildim ve CHP’nin Bolu’daki oyları ile Ankara’ya vekil olarak gideceğim ve bacak bacak üzerine atarak Bolu’dan proje gelmesini bekleyeceğim” benim anladığım bu, sizde düşüncelerinizi yorumlarda belirtin.

Hep proje ve icraatler üzerinden gittik bir de siyasi ve ideolojik olarak inceleyelim öyle değil mi? Türker Ateş bir patronlar patronu, ticaret yapan adamın siyaseti sadece kendi akçesi için olur. Türker Ateş bence siyasi ve ideolojik olarak da CHP’ye Bolu’da çok büyük bir darbe vurdu öyle ki CHP’nin tepeden tırnağa tüm kesiminden büyük bir tepki aldı. Hatta Tanju Özcan bile “ben bu oyunu bozarım” dedi. Günün sonunda birinci sırayı kaparak Bolu CHP’de ideolojik olarak en çok istenilen aday olan Burak Cop’un önüne geçti ve Türker Ateş CHP’de 1. sıra milletvekili adayı olmasına rağmen beğenilmedi ve önceki gün yapılan mitingde alanlar boş kaldı.

Türker Ateş bence Bolu’nun 10 yıllık kaybı oldu. Bu süreyi 15 yıla çıkartmamak ise Boluluların elinde ve en doğrusunu da Bolulular Pazar günü sandıkta söyleyecek. Lütfen yazıma yorum yapmayı ve paylaşmayı unutmayın. Önümüzdeki hafta seçim sonuçlarını ele alacağım bir yazı yayınlayacağım hoşça kalın.

Selçuk Albayrak…

Kaynak: Bolu Havadis, Bolu TSO internet sitesi.

1 Yorum

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Emir
Emir
Ziyaretçi
11 Mayıs 2023 4:15 04:15

Bolu halkı kimi seçeceğini gayet iyi biliyor Ak parti 3 vekilini de Ankaraya gönderecek hayırlısıyla inşallah

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir