Ahlaksızlığı 6 Ok Kapatır Mı?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Ak Partili bir kadın Meclis Üyesi’ne ahlak dışı ithamları ve ardından yaşananlar gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Hatırlanacağı üzere Ak Partili Meclis Üyesi Hacer Çınar oy için kolunu kaldırdıktan sonra Tanju Özcan “Bana niye el sallıyorsunuz hanım efendi Allah Allah ama ayıp oluyor öyle el sallamaklar falan yani ben evli barklı adamım öyle şey olmaz ya” ifadelerini kullanmış ve haber sitemiz aracılığı ile konu ulusal basına servis edilmiş ulusal gündemin yoğun olması nedeni ile yaklaşık iki hafta sonra ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Sonrasında yaşanan hukuk süreci ve eylemlere Tanju Özcan özür dilemek yerine makam odasının camından dans ederek cevap vermiş ve yaptığı ahlaksızlığa bir de cila çekmişti.

Zaten İstenmiyordu Bahane Oldu!

Irkçı, faşist, popülist açıklamaları nedeni ile hem partisinde hemde altılı masada istenmeyen adam ilan edilen Tanju Özcan’ı kapının önüne koymak için fırsat kollayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise CHP’li olsun veya olmasın gayri ahlaki bu açıklamaları nedeni ile Tanju Özcan’a kimsenin sahip çıkmayacağını düşünerek kurmaylarına net bir şekilde “KOVUN BUNU!” talimatı vermişti ve Tanju Özcan bugün sözlü olarak savunmasını verdi.

Özür Dilemek Yerine 6 Oku Öne Sürdü!

CHP YDK’da sözlü savunmasını veren Tanju Özcan çıkışta kameralar karşısına çıkarak kısaca “Verilecek karar ne olursa olsun ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim. Bu tavrımda bir değişiklik olmayacak” ifadelerini kullandı.

Ahlaksız ithamlar nedeni ile partisinden atılmak üzere olan Özcan’dan Türk halkı ve kamuoyu bir özür dilemesini beklerken Tanju Özcan’ın milli ve manevi değerler ile savunma yapması Özcan’ın Hacer Çınar’a karşı ithamlarının kendi içinde dahil savunulacak bir yeri olmadığını ve ihracının kesin olduğunu ispatlamaya yeter diye düşünüyorum.

Peki CHP’den İhraç Olur Mu?

Bu milletin gönlünde her şeye af vardır ancak ahlaksızlığın ve ihanetin affı yoktur. Tanju Özcan’ın kovulması ile ilgili nihai karar her ne kadar Yüksek Disiplin Kurulundan çıksa da nihayetinde bu karar Kılıçdaroğlu’nun kararı olacaktır. Eğer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekten Tanju Özcan’ı kovmak-atmak istiyorsa bence bu tek ve son şansı ve kamuoyu nezdinde ihracına %99 kesin gözü ile bakılıyor.

İhraç Olmazsa Ne Olur?

Bu olay artık Hacer Çınar ile Tanju Özcan arasından çıkıp çoktan Tanju Özcan VS Kemal Kılıçdaroğlu olayına dönmüş durumda Tanju Özcan yaşanan bu olayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine karşı düşmanca bir hareketi olarak görüyor. Zira ulusal basını incelediğimizde CHP içerisinde yaşanan onlarca taciz tecavüz olayına ait haberleri görmek mümkün. Tanju Özcan partiden ihracın mutlaka rövanşını almak isteyecektir. Eğer Kılıçdaroğlu Özcan’ı partiden atmazsa bu karar kendisi için çok kötü bir karar olacaktır ve Tanju Özcan belediyeden de almış olduğu geniş ve büyük imkanlar ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan indirmek için elinden geleni yapacaktır.

Tanju Özcan hakkında açılmış onlarca soruşturma dosyası var yaklaşık 4-5 ay içerisinde bazıları hakkında yargılamalar da başlayacak ve bu dosyalar Tanju Özcan’ı fazlası ile sıkıntıya koyan dosyalar. Hatta yapılacak yargılamalarda Özcan’ın hapse dahi girebileceği belirtiliyor. Hem partisinde hem de Adliye’de iyice köşeye sıkışan Özcan’ın Ak Parti ile gizli bir anlaşma yaparak seçim sürecinde Kılıçdaroğlu ve altılı masayı zayıflatması ve nihayetinde Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna oturması ve de MHP’ye benzer bir konumda yer alması mümkün gibi görünüyor.

Atalar 150 Sene Düşünüp 1 Kez Konuşmuşlar

Tanju Özcan’ın bir meclis toplantısında “ben hayatımı konuşarak kazandım. Kariyerimi çeneme borçluyum” demişti. Peki ne diyor Atalar: Eline, diline, beline sahip çık! Kedi her zaman kaymak yemez! Vs.

Ayrıca şunu da belirteyim. Tanju Özcan saat 11 de içki içmeye başlayan bir insan ondan Cumhurbaşkanı falan olmaz. Olmayacak işe amin denmez!

Kalın Sağlıcakla…

Selçuk Albayrak

26 Temmuz 2022 Salı 01:26

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir