Sabahı Bekleyemedim

Son aylarda belediye meclisinde bir modadır gidiyor ayetler, dualar, vaazlar sanırsınız ki belediye meclisi değil ‘Of’lu hocanın şifresi 2’ filminden bir sahne, sanki Mustafa Kemal Atatürk hiç doğmamış, Laiklik memlekete hiç gelmemiş gibi Tanju Özcan bir telden diğer meclis üyeleri ayrı telden ayetlerden örnekler veriyor cami üzerinden siyaset yapıp din işlerini devlet işlerine alet ediyorlar.

Eh madem bende modaya uyayım o zaman

Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmenirrahim (kovulmuş olan şeytandan Allah’a (c.c) sığınırım.)

Bugünkü meclis toplantısında bozuk saatin günde bir kez doğruyu göstermesi misali başkan Özcan diyor ki “at izinin it izine karıştığı şu günlerde” diyor doğruda söylüyor.

Tarih 01 Mayıs 2021 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP’li belediyeler video konferansı gerçekleşiyor. Bu görüşmede söz alan Tanju Özcan “sayın Ekrem İmamoğluna bir çağrı yapmıştık ancak kendisi mesajımızı cevaplamadığı için İmamoğlu camii olarak düşündüğümüz caminin adını Zübeyde hanım camii olarak değiştirmek zorunda kaldık valilikten de iznimizi aldık” diyor.

Tarih 03 Mayıs 2021 Bolu Son Haber olarak, Bolu kamuoyuna başkan Özcan’ın yapılacak olan cami adı için Zübeyde hanım camii ismini verdiğini açıklıyoruz.

Tarih 01 Haziran 2021 tanımasam da yüzüne baktığımda olumlu elektrik aldığım ilimizin haber yazarlarından biri olan Muharrem Demirel namı diğer Muharrem hoca bir yazı kaleme alıyor. Yazı içeriğinde camii adı için aklına ilk gelen ismin “Zübeyde hanım camii” olduğunu bu ismin çok yakışacağını söylüyor anket yapılabileceğini de ekliyor değerli hocamız.

Tarih 08 Haziran 2021 Bolu belediye meclisi Haziran ayı 2. oturumu başkan Özcan “Muharrem hoca bir yazı kaleme almış caminin isminin Zübeyde hanım camii olmasını önermiş bende katılıyorum bu öneriye” diyor.

“Yani?” Diyeceksin

Yani; başkan tutturmuş ya ben sosyal demokratım eşitlik var diye kendisi çoktan Zübeyde hanım ismini koymuş da koministliğim ortaya çıkmasın diye Muharrem hocaya da kılıf diktiriyor. Bundan sonra ona kılıfcı Muharrem hoca diyeceğim.

Başkan Ateşle Oynuyor

Tanju Özcan elindeki topları artık kenara bırakmış resmen ateşle oynuyor! Bir taraftan Cami yapacağım diyor sağcıların oyuna göz dikiyor, bir taraftan caminin karşısına meyhane izni veriyor solculara durun gitmeyin diyor, diğer taraftan da caminin ismini Zübeyde hanım koyarak Kemalist kesimi tatmin etmeye çalışıyor.

Başkan Özcan kendisini “kaşar siyasetçi” olarak tanımlasa da bazen yaptıklarına insan sıfat bulmakta güçlük çekiyor.

Mustafa Kemal Atatürk!

Geçmişte olduğu gibi insanlar günümüz de de ölen aile bireylerinin ismini yaşatmak ve onlara hayırlar kazandırmak için camiiler inşa ettiriyor ve bu camilere ölen yakınlarının isimlerini veriyorlar.

Ülkemizin kurucu lideri Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çok caminin tamiratı için ödenekler ayırdığı gibi şahsen de yardımcı olduğu bilinmektedir. Ancak Atatürk elindeki imkanlara rağmen annesi Zübeyde hanım veya babası Ali Rıza bey için camii yaptırmadığı gibi tadilatını yaptırmış olduğu camiiler için de anne ve babasının ismini vermemiştir. Neden vermediği muhakkak ki yine onun ileri görüşlülüğünde olabilir. Günümüzde Zübeyde hanım adında bir camii bulunmamaktadır.

Eğer Mustafa Kemal Atatürk yaşasa idi bu camii polemiğinde CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’a karşı tutumu sizce nasıl olurdu? Camii ile ilgili elimizde olan diğer gelişmeleri önümüzdeki süreçte yazmaya devam edeceğiz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir