Pis Su Arıtma Tesisinde Çalışmalar Bitmedi.

Karacaağaç mahallesinde bulunan Bolu Belediyesi’ne ait pis su arıtma tesisinin çalışmadığını Bolu halkı ve belediye başkanı Tanju Özcan 17 Kasım 2019 tarihinde yapmış olduğumuz ‘Bolu Belediyesi’nin Arıtma Yalanı‘ başlıklı haberimizden öğrenmiş ve haberimizden sonra belediye başkanı Tanju Özcan arıtma tesisinin yapımı için start vermişti.

11 Mart 2021 tarihinde basınla birlikte ilk test yapılırken Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel başkan Özcan’a “Mayıs ayı ortasında tüm çalışmalar bitecek. Sadece peyzaj çalışmaları ve boya badana çalışmaları kaldı” demişti.

Başkan Özcan da açıklamanın devamında “Mayıs ayı ortalarında burada görkemli bir açılış yapmayı planlıyoruz, en geç Mayıs ayı sonunda Büyük Su Deresi’ne temiz su vereceğiz” demişti.

Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel ve Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Mayıs ayı ortasında açılışını yapacaklarını ve artık arıtma tesisinden dereye pis su verilmeyeceğini açıklasa da arıtma tesisinde çalışmalar tamamlanmadığı gibi arıtma tesisinden Büyük Su deresine halen daha arıtılmamış pis su verilmeye de devam ediliyor.

Eylül Ayından Önce İmkansız

Her ne kadar Fen İşleri Müdürü Adanan Demirel ve başkan Özcan açılış için Mayıs ayı ortasını işaret etseler de açılışın ve tam arıtılmış suyun Büyük Su’ya verilmesi Eylül ayından önce imkansız olduğu belirtiliyor. Peyzaj ve diğer işler tamamlansa da Organize sanayi ve şehrin güneyinden gelen hattın Büyük Su deresinden arıtma tesisine olan ve derenin altından geçen bağlantı hattının tıkalı olduğu hattın yeniden yapılması gerektiği, hattın yeniden yapılabilmesi için Büyük Su deresinin debisinin azalmasının beklenmesi gerekeceği, eğer geçen yıl bu bağlantı hattı yapılmış olsa bekleme yapılmadan bir kaç ay daha önce çalışmaların tamamlanabileceği belirtiliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir