Çocuk Parkının Alkol Ruhsatı İçin Sökülmesi Cemiyeti İkiye Böldü

Karaçayır mahallesi, Nikah Salonu’nun arkasında bulunan çocuk parkındaki oyuncakların yanında bulunan mülkiyeti Bolu belediyesine ait olan önünde arkasında çıkmalar yapılan ahşap binaya Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından alkol ruhsatı alınabilmesi için söktürüldüğünü yazmış, BGC binasında bulunan bira kasalarını da siz değerli okurlarımız için paylaşmıştık.

Haberimizden sonra BGC bir açıklama yaparak “parkın içindeki oyuncakların yenileneceğini ve daha güzel bir parkın yapılacağını, BGC’nin kiracısı olduğu binanın müstecir tarafından işletildiğini” açıklamıştı ancak aradan geçen 2 ay içerisinde oyuncakların altında bulunan beton satıh kırılarak yerine çim ekilmesi için toprak ile dolduruldu yani artık orada bir çocuk parkı olmayacak!

Edinilen bilgilere göre Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetim kurulu toplanarak işletmeye Alkol ruhsatı alınması için karar aldığı cemiyetin bu kararına bazı üyelerin itiraz etmesine rağmen karar alınması nedeni ile bazı cemiyet üyelerinin istifa ettiği bildiriliyor.

Cemiyet binasının işletmecisi müstecir firmanın ise başkan Tanju Özcan’ın yakın arkadaşı ve CHP’li eski belediye meclis üyesi Mehmet İlker Karaoğulları olduğu, binanın aylık kirasının 1000TL olduğu ayrıca resmiyette olmayan yine CHP’li İl Genel Meclis Üyesi ve parti yönetiminden ortak kişilerin de olduğu belirtiliyor.

Belediye başkanı Tanju Özcan’ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti BGC’yi ve üyesi basın organlarını değişik isim ve abonelikler altında ödemeler yaparak nasıl kalemşörler haline getirdiğini daha önce siz okurlarımız ile paylaşmıştık. Yorumu siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

Biz görevimizin başındayız ve ilk gün ki azim ve kararlılıkla yapmaya devam ediyoruz. Bolu halkı müsterih olsun

17.03.2021 tarihli haberimiz

Belediye BGC’ye Alkol Ruhsatı Verebilmek İçin Çocuk Parkını Söktü. Bolu Belediyesi’nden Reklam Alan İle Almayanın Farkı.

Bolu Belediyesi geçtiğimiz yıl sadece özgür basın faaliyeti yürüttüğümüz Bolu halkının hak ve menfaatlerini güttüğümüz Belediyeden reklam geliri almadığımız için haber sitemizi cezalandırmak adına sitemizle alakası olmayan aile bireylerimize ait Abant yolundaki mazisi 30 yıla varan işletmeleri mühürlemiş ve bazı bölümlerini yıktırmıştı.

Yine geçtiğimiz günlerde Bolu basını’nın belediyelerden nasıl hortumlandığını siz değerli okurlarımızla paylaşmıştık.

Bolu Belediye’si sadece doğruları yazdığımız için bizi cezalandırırken Karaçayır mahallesi Tunalı Park’ta bulunan Gazeteciler Cemiyetine ait ahşap binanın yanında kaçak olup olmadığı belli olmayan iki tane sundurma yapmasına göz yumarken cemiyet binasının yanında bulunan çocuk parkındaki tüm oyuncakları sökerek kaldırdı.

      Gazeteci(!) dostlarının(!) lokaline alkol ruhsatı verebilmek için çocuk parkını söktüren Tanju Özcan’a soruyoruz;          

Sayın Başkan! Siz iyi misiniz?

          Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Belediyesi’nin kasasını, yani Bolu halkının parasını hortumlattığı gazeteci(!) dostlarına yeni bir kıyak yaparak, Belediye imkanları ile yapılan cemiyet lokaline alkol ruhsatı verebilmek için yanı başındaki çocuk parkını söküp attırdı.

          Başkan’ın Gazeteciler Cemiyeti lokaline alkol ruhsatı verebilmek için çocuk parkını söküp attırmasını, mahalle halkı tepkiyle karşılayarak; “Biz burada, mahalle arasındaki bu lokale alkol ruhsatı verilmesini istemiyoruz. Çocuk parkımızı da geri istiyoruz” diye Başkan’a çağrı yaptılar.

          “Çocuk sesi sarhoş gürültüsünden iyidir”

           Çocuk parkının kaldırılmasına öfkelenen vatandaşlar soluğu Belediye’de alırken “çok fazla çocuk sesi olduğu gerekçesi” ile söküldüğü gibi trajikomik bir cevapla karşılaşınca, “Biz mahalle halkı olarak çocuk sesinden şikayetçi falan olmadık. Ayrıca çocuk sesi sarhoş gürültüsünden bin kat iyidir. Biz mahalle sakinleri olarak bölgemizde içkili mekan istemiyoruz” diye tepki gösterdiler.

           Alaaddin Yılmaz döneminde Gazeteciler Cemiyeti’nin lokali olarak belediye imkanları ile yapılan ahşap binanın Tanju Özcan tarafından daha da genişletildiğine dikkat çeken vatandaşlar, “buraya alkol ruhsatı vermek için yanı başındaki çocuk parkını söktüler. Burada önce küçük ahşap bir bina vardı. Önüne büyük bir balkon yapıldı. Sonra camlar takılarak kapalı alana dönüştürüldü. Şimdi ise arkasına bir bina daha yapıldı. Buraya alkol ruhsatı verebilmek için çocuk parkının sökülerek buradan kaldırılması yetmez. Burada binlerce insan ikamet ediyor. Başkan bizi mahkemeye başvurmak zorunda bırakmasın. Söktürdüğü çocuk parkını geri koydursun. Biz buralarda alkollü mekan istemiyoruz” diyerek tepkilerini gösterdiler.

         BGC lokalinde içi dolu bira kasaları

         Vatandaşlar, “Buyrun camdan içeriye bakın. Daha alkol ruhsatı almadan içerisini bira kasaları ile doldurmuşlar. Biz belediye’den çocuk parklarını yok ederek, burada mahalle halkını rahatsız edecek alkolik insanlarla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ayrıca Bolu basını olarak böyle bir saçmalığa en başta karşı çıkmaları gerekirken, bizzat bu işin içinde oldukları için onları da kınıyoruz” diyerek hem Bolu Belediyesi’ne hem de BGC’ye tepkilerini gösterdiler.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir