Çok Sayıda Mahallede Sular Kesilecek!!!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 2021 yılı Ocak ayı 2. oturumunda “Bu Borular 1 Milyon 650 Bin TL” başlıklı haberimiz hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Bir günlük iş için İzmirli bir firmaya kapalı zarf usulü ile ihale yapan Belediye Başkanı Tanju Özcan basit bir iş için firmaya toplamda 1 minyon 650 bin TL +%18KDV ödeme yapmış ve “bundan sonra Bolu’da büyük bir kesinti yaşanmayacak” demişti.

Başkanın bu açıklamalarından yaklaşık bir hafta sonra ilk kesinti yaşanırken toplamda 12 mahallede sular kesilmiş vatandaşlar büyük tepki göstermişti.

Bir Ayda Üçüncü Büyük Arıza!

En son geçtiğimiz Aralık ayı sonunda neredeyse tüm mahallelerde sular arıza nedeni ile kesilirken bir ay bitmeden üçüncü arıza vatandaşları çileden çıkartacağa benziyor.

Su Kesintisi Yapılacak Mahalle İsimleri ve Bolu Belediyesi’nin Açıklaması

“İçme suyu şebekesinde arıza.

Şehrimizin içme suyu şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle 20 Ocak 2021 Çarşamba günü (BUGÜN) Saat 19.00 ile 24.00 saatleri arasında Sümer, Tepecik, Borazanlar (Bir kısmı), Bahçelievler (Bir kısmı), Tabaklar (Bir kısmı), Karaçayır, Aktaş, Semerkant, Çıkınlar, Köroğlu, Akpınar ve Ovadüzü mahallelerinde su kesintisi yaşanacaktır. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Halkımıza önemle duyurulur.”

İşte Tanju Özcan’ın Başı Çok Ağrıyacak. Bu Borular 1 Milyon 650 Bin TL Başlıklı Haberimiz.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesinin il genelinde yapmış olduğu su kesintisi ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra 12 Nisan 2019 tarihinde Gölköyde bulunan ve temiz su arıtma tesisini besleyen su istasyonunda meydana gelen arıza uzun saatler şehrimizde su kesintisine neden olmuş ancak aynı bölgede başka bir arıza meyda gelmemişti.

Aradan geçen onca zaman Bolu Belediyesi bir ihaleye çıkmazken 23.09.2020 tarihinde 2020/491788 EKAP sayılı 21/b yani kapalı zarf usulü ile ihaleye çıkıldı.

Buraya kadar her şey yolunda görünüyor olabilir ancak 21/B kapalı zarf usulü ihaleye sadece kurumun zarf verdiği firmalar katılıp fiyat verebiliyor ve kapalı zarf usulu ihale yalnızca “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.” yani anlaşılacağı üzere acil bir durum söz konusu olduğunda sadece bu ihale yöntemine başvurulması gerekirken Bolu Belediyesi durup durup 1.5 yıl sonra acil bir iş olduğu gerekçesi ile bu ihaleye çıkıyor.

İhalede bir diğer kafa karışıklığı ise süre ve işin fiyatında, işin süresi 90 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor şeklinde yazılmış ve 15 Ekim 2020 de başlayıp, 15 Ocak 2021 de bitmesi planlanmış yani bu şartlara göre bu tarihlerde Boluda tamamen yada kısmen suların kesik olması gerekiyordu oysa ki işi alan firma bir gün içinde tüm işleri tamamlayarak teslim etti. O halde ihalede 90 gün süre tanınmasına gerek varmıydı?

Çalışma sonrasında belediye tarafından paylaşılan fotoğraflarda bir kaç tane metal borunun değiştirildiği görülürken bu boruların değiştirilmesi işi için 1.650 bin TL+%18 KDV ödenmiş olması ve Bolu Belediyesinin ihalelerine İzmirlilerin fazladan ilgisi çok düşündürücü?

Bolunun su sorunu sona erse de bu ihale Başkan Özcan’ın başını daha çok ağrıtacağa benziyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir