Denetim Sıfır, Yatırımlar Tam Gaz!

Bolu Aladağlarda yaylalara giden köylülerin, Taşlı yayla ve Aladağ göletine giden tatilcilerin sık sık kullandığı yollar milyonlarca lira harcanarak geçtiğimiz yıllarda sıcak asfaltla asfaltlanmış yaylalar ve turistik yerler toz ve külden arınmış yaylalara medeniyet gelmişti.

Geçtiğimiz bahar ayında Aladağlar bölgesinde yapılan orman kesimlerinden çıkan tomrukların ağır tonajlı kamyonlara yüklenerek taşınması, yol alt yapısının tonajlı araçlara uygun olmaması nedeni ile milyonluk yollar çöpe gitti. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığına ait izci kamp alanınında bulunduğu Kızık yaylası ile Aladağ Göleti arasındaki 7 km yol tamir ve bakım ile kurtarılamayacak halde.

Orman Müdürlükleri tarafından teslim edilen veya alınan orman emvallerinde herhangi bir tonaj ve azami yük sınırlamasının olmaması ve bölgenin merkeze uzak olması denetimleri güçleştirirken bunu fırsat bilen müteahhit ve nakliyecilerin yüksek tonaj atmasına ve yolların adeta patates tarlasına dönmesine sebep oldu.

Durum böyle iken, Bolu İl Özel İdaresinin ‘2019/249096 sayılı Bolu-Kartalkaya, Dörtdivan – Kartalkaya, Bolu – Bahçeköy ve Bolu – Ahmetler Köyü Grup Yolları Sıcak Asfalt Kaplama (BSK) ve Plentmiks (PMT) (BİTÜM İdare Malı)‘ ihalesine çıkması özellikle Bolu-Bahçeköy yolunu sürekli olarak ağır tonajlı kum ve hafriyat yüklü kamyon ve TIR’ların kullanması Bolu-Mengen yolunu kısaltsa’da atılacak olan asfaltın 6 ay sonra çöpe gideceğinin habercisi olarak yorumlanıyor.

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir