Pınar Sokakta Yeni Sıkandal!

Eski belediye başkanı Alaaddin Yılmazın Kültür mahallesinde bulunan pınar sokakta yolu parsele ayırıp parayla satması gündemi hala belirlemeye devam ederken bir sıkandal daha patlak verdi.

Yeni İhale Sıkandalı!

Araştırmalara göre yolun parsele ayrılıp satışı yapıldıktan sonra yolda bulunan alt yapının yoldan alınarak deplase edilmesi gerekiyordu. Parseli alan firma sahibi belediye’yi sıkıştırınca belediye çalışmaları hızlandırarak 20 şubat 2019 da belediye’ye ait iş makineleri, boru, kum ve personel iş gücü ile  çalışmalara başladı ve kısa sürede çalışmalar tamamlandı.

Kendi Yaptıkları İşe Kapalı Zarf Usülü İhale!

Tüm çalışmayı belediye kendi imkanları ile yapmasına rağmen 27.02.2019 tarihinde yapılmış olan iş geçmişte belediyede kanalizasyon formeni görevinde bulunan ve şuan müteahhitlik işleri ile uğraşan Y.O’ya kapalı zarf usulü ile 220.020,00TL bedel ile verildi. Ayrıca ihale yöntemi de yanlıştı işin yapılacağı yaklaşık bir yıl öncesinden belli iken açık ihale yerine pazarlık usulü ile ihale yapıldı.


Satılan arsanın değeri 1.100.000TL olmasına rağmen ve alt yapıların belediye tarafından deplasesinin yapılmasına ve çalışma alanının 100 metreyi geçmemesine rağmen neden ihale yapılarak Y.O ya 220.020,00TL+KDV%18=259,623,60TL  ödendiği merak konusu oldu.

Belediye başkanı Tanju Özcan’ın konuyla ilgili soruşturma açıp açmayacağı ise bilinmiyor.

 

  

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir