FETO/PDY Terör Örgütünden Biyolojik Saldırı Mı?

İlimiz Abant Yolu 3. km Ömerler Köyünde bulunan bir su şişeleme fabrikasında sağlık il müdürlüğüne gönderilen su numunelerinin fabrikada dolumu yapılan sulardan değil de yurt genelinde satışları olan bir firmaya ait suları kendi şişesine doldurularak gönderdiği ve bu nedenle su numunelerinin temiz çıktığı belirtiliyor.

Bolu Sağlık müdürlüğünün bazı şüpheler üzerine harekete geçerek su fabrikasına ani bir baskın yaptığı alınan numuneler sonucu su da mikrop üremesi tespit edildiği ve su fabrikasına 20 bin tl idari para ve uyarı cezası verildiği. Ayrıca sorunun giderilmesi için de 7 gün süre verildiği belirtiliyor.

Fabrika kadrolu Kimya mühendisi ve mikrobik üreme olup olmadığını araştıracak bir  laboratuvarın da bulunduğu belirtiliyor.

Fabrikanın Yakın Geçmişi!

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan atıl durumdaki fabrika 2002 yılından-2007 yıllına kadar Turan Memba firmasına ait, SodAbant markası olarak faaliyet gösterdiği su şişeleme fabrikasının 2007 yılında Oğuz gıdaya satıldığı. Aslen Malatyalı olan Oğuz gıdanın Boludaki su fabrikasından başka Sakarya ve Adana`da su, meyve suyu, kola ve süt alanlarında yatırımları bulunduğu, aynı zamanda firma Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu ilk okul öğrencilerine süt ihalelerine de yoğun ilgi göstererek bir çoğunu birinci olarak kazandığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanına yakınlığı ile tanınıyor!

2007 yılında il özel idaresinden kiraladığı fabrika alanına ek olarak Ömerler köyüne yeni fabrika kuran Oğuz gıda aynı zamanda Cumhur başkanı R. Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile de tanınıyor. Şirketin ortaklarından AOSB Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz, 14 Nisan 2016 tarihinde bir dizi açılış yapmak için Adana’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ev sahibi konumuyla karşılayıp , konuk etmişti. Meyve suyu ve soğuk çayla içecek sektöründe son dönem büyük atılım yapan, ihracatının ağırlığını Afrika ülkelerine gerçekleştiren Osman Nuri Oğuz, twitter hesabından Cumharbaşkanı Erdoğan ile çekilen, ayrıca Hac sırasında Kâbe’nin örtüsüne elini koymuş biçimde çekilen fotoğraflarını paylaşmıştı.

FETO/PDY`den tutuklandı!

Malatya Haber sitesinin haberine göre, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan operasyonların Adana ayağında, son yıllarda meyve suyu sektöründeki atağıyla dikkat çeken Oğuz Gıda’nın sahibi, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz’un da aralarında bulunduğu çoğu iş adamı 16 kişi gözaltına alındı. Eşi, kardeşi ve oğluyla birlikte gözaltına alınan Osman Nuri Oğuz ile kardeşi Ahmet Oğuz, iş adamları Salim Koçak, Kurtuluş Ulular, Fatma Çalışkan, Melik Küçük tutuklandı. Oğuz’un eşi ve oğlu ile diğer 8 kişi ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla salıverildi. (kaynak Malatya haber)

Köylüler Tepkili!

Ömerler köyündeki fabrikanın yolunun dar olduğunu gerekçe gösteren firma 2011 yılında il özel idaresine kamu yararı kararı aldırarak vatandaşların tarlalarını istimlak ettirip, istimlak bedelini kendisi ödemiş, tarım arazileri ellerinden alınan köylüler duruma büyük tepki göstermişlerdi! https://www.bolununsesi.com/haber/136721/il-encumeninde-15-madde-karara-baglandi

Köy Mesire Alanına Yol Yaptılar!

Ömerler köyünde bulunan ormanlık alandan arsa alan Oğuz gıda sahipleri buraya lüks bir villa yaptığı ve bu villanın yolu olmadığı için muhtarla anlaşarak, köy mesire alanını il özel idaresinin araçlarını köylü ihtiyacı diye getirterek mesire alanına hususi yol yaptırdıkları ve bu durumu köylünün 133 imza toplayarak Bolu valiliğine ocak 2017 de  bir dilekçe ve 133 imza ile şikayette bulundukları halde hiçbir soruşturma yapılmadığı, ayrıca gözlerden uzak bu eve sürekli il dışından yabancı plakalar ile cübbeli sarıklı insanların gelmesi köylülerin de tepki göstermesine sebep oluyor.

Bomba Yağdırmışlardı!

15 Temmuz gecesi sivil halka bomba yağdıran, bu gün ise bir şişeyi boşaltıp diğer şişeye numune olarak doldurup bunu denetimden sorumlu mercilere kendisinin suyu gibi vermek tam tamına FETO/PDY yöntemleri ile uyuşuyor! 

Biyolojik Saldırı Olabilir Mi?

Haberimizde de açıklandığı üzere bu tür fabrikaların çok daha sıkı denetlenmesi gerekiyor keza halkın tepesine bombalar atıp tank süren zihniyet, halktan intikam almak için kimyasal ve biyolojik her türlü saldırıyı yapabilir.


- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir