Hüseyin Aykan Hapis Korkusu İle Gerçek Dışı Haberler Yayınlamaya Başladı

Aslen Malatyalı olan Hacı Hüseyin Aykan’ın “Makinist” rumuzu ile yazı işleri müdürümüz Selçuk Albayrak ve avukat kardeşine Bolu Gündem internet sitesi üzerinden hakaret etmesi üzerine Bolu 1. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın ikinci celsesi 26 Eylül 2023 tarihinde yapıldı.

Duruşmaya Müşteki Selçuk Albayrak, Avukat Ayşe Albayrak ve Avukatları Adem Düzgün ile Sanık Hacı Hüseyin Aykan ve Avukatı Fikret Çıracı’nın yetki verdiği bir avukat katıldı.

Hacı Hüseyin Aykan Makinist rumuzu ile yazıyı kendisinin yazdığını beyan ettikten sonra mahkeme heyeti kendi aralarında karar vermek için tarafları duruşma salonundan çıkarttı.

Kısa süre sonra taraflar tekrar duruşma salonuna alındı ve son diyecekleri soruldu. Yoktur demeleri üzerine mahkemenin ceza vereceğini anlayan Hacı Hüseyin Aykan’ın Avukatı yazılı beyanda bulunmak için ek süre istedi. Mahkeme 28 Kasım 2023 tarihine ertelenirken tehdit, hakaret, kasten yaralama ve resmi evrakta sahtecilik suçlamalarından sicili olduğu bilinen Hacı Hüseyin Aykan’ın yüzündeki korku ve panik gözlerden kaçmadı.

Aynı gün “Hacı Hüseyin Aykan Sahte İmza İle Bolu Gündem Şirketine Çökmüş!”başlıklı haberimizin ilimizde trend topik olması ile iyice küplere binen Hüseyin Aykan bugün bolugundem.com haber sitesinden Bolu Son Haber Yazı İşleri Müdürümüz Selçuk Albayrak ve ablası Avukat Ayşe Albayrak’ı hedef alan kanunlara ve basın ahlak ve değerlerine aykırı gerçek dışı haberler yayınlamaya başladı.

Avukat Ayşe Albayrak ve Bolu Son Haber Yazı İşleri Müdürü Selçuk Albayrak çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan sözde haberlerin gerçek dışı olduğunu haberlere ilişkin adli mercilerde gerekli hukuki sürecin başlatıldığını belirtti. Albayrak’ın konuya ilişkin yayınladığı tekzip metni ise şöyle;

T E K Z İ P

(CEVAP – YALANLAMA METNİ)

TEKZİP EDEN              :Selçuk Albayrak

TEKZİP EDİLEN           :Bolu Gündem Matbaacılık Yayıncılık LTD. ŞTİ.

ADRESİ                       :Karaçayır Mahallesi, İzzet Baysal Caddesi Bolu İl Özel İdare İş Merkezi No: 94/B Merkez Bolu

www.bolugundem.com isimli internet ortamında 27.09.2023 tarihinde “ Avukat abla ve kardeş beni dolandırdılar manşet” ve “Bolu Barosuna kayıtlı olan Avukat Ayşe Albayrak ve Kardeşi Selçuk Albayrak’ın hakkındaki iddialar tükenmek bilmiyor” başlıklı yazıda geçen  iddialar yalandır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki;

Ruhi Şiker’in babası Ömerler köyü tomruk deposunda kamyona tomruk yüklerken kafasına manivela demiri düşmesi sonucu orada vefat etmiştir. Kimisine göre başına demirle vurularak öldürülmüştür.

Ruhi Şiker o sıralarda 3 yaşlarındadır annesi Fatma dul kaldığı için rahmetli dedem babamın abisi Ahmet ile evlendirmiştir. Bu evlilikten 4 tane kız çocuk meydana gelmiştir.

Köyde evler yakın olduğu için Ruhi sürekli olarak özellikle geceleri annesinin yanına gelmek istemiş ve sabahlara kadar ağlamıştır. Diğer aile bireylerimin razı olması ile köydeki evimizde bir kardeş gibi hatta yetim olması nedeni ile şımartılarak evimizde onlarca yıl yaşamıştır. Ta ki ablam avukat olup kanunlara göre dedemin mirasından pay alabileceğini söyleyinceye dek aileden biri olarak yaşamış o günden sonra da ablam avukat Ayşe ve ailemize kin ve nefret dolmuştur.

Ev ofis ve iş yerlerimize akbabamız olduğu için rahatlıkla girebildiği için örnek olsun diye hazırlamış olduğum senedi benden habersiz olarak senet koçanımdan almıştır. Kendisine hiçbir borcum bulunmamaktadır. Ruhi Şiker tarafından tarafıma hiçbir hukuki girişimde bulunulmamıştır.

Ruhi Şiker hakkında gerekli tüm hukuki mücadeleyi vereceğimi ve beyanlarının gerçeği yansıtmadığını tekrar buradan belirtmek isterim.

Ayrıca imtiyaz sahibiniz Hacı Hüseyin Aykan hakkında ablam Ayşe ve bana hakaret ettiğiniz gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmamız ve kuvvetle muhtemel bu davadan ceza hapis cezası alacağı ve de  www.bolusonhaber.com internet sitemizde 26.07.2023 tarihinde yayınlamış olduğum “Hüseyin Aykan Sahte İmza İle Bolu Gündem sitesine çökmüş!” başlıklı yazıyı yayınlamamdan dolayı bu gerçek dışı haberi yayınladığınızı düşünmekteyim.

Bolu Gündem Şirketi ve Sahibi Hacı Hüseyin Aykan ile aramızdaki davalar ve Ruhi Şiker’in ailemize kinli olması gerçek dışı haberlerin asıl kaynağıdır.

Yukarıda sıraladığım nedenlerden dolayı şeref ve haysiyetimi zedeleyici ayrıca kişilik haklarıma saldırı niteliği taşıyan gerçek dışı, basın ahlak ve esaslarına aykırı haber yapılmıştır.

Sayın ilgili bu tekzip metni  elinize ulaştığı andan itibaren basın kanunun ilgili maddeleri uyarınca yayınlamanızı aksi halde hakkınızda ilgili kanun hükümlerince suç duyurusunda bulunulacağını ihtar ederim.

Selçuk Albayrak. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir