Hüseyin Aykan Resmi Belgede Sahteciliği İnkar ETMEDİ

Bolu Gündem LTD. ŞTİ’ni sahte imza ile ele geçiren aslen Malatyalı sözde gazeteci Hacı Hüseyin Aykan haberimizin üzerinden 26 gün geçmesine rağmen resmi evrakta sahtecilik olayını yalanlayamadı!

Hacı Hüseyin Aykan Sahte İmza İle Bolu Gündem Şirketi’ne Çökmüş! başlıklı yazımız Bolu Gündeminde büyük sansasyon yarattı. Yaşanılan sansasyonun üzerinden Bolu Gündem şirketini sahte imza ile ele geçiren aslen Malatyalı olup ilimizde “gazetecilik!” yapan Hacı Hüseyin Aykan ise olaya açıklık getirmek yerine gazetemiz yazı işleri Müdürü Selçuk Albayrak ve ailesine asılsız iftiralarda bulunmayı tercih etti. Albayrak’ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle;

Haberi yayınladıktan sonra çok fazla telefon ve mesaj aldık. İnsanlar bizi tebrik etmek ve destek olmak istediklerini söylediler. Bir çoğu da haberin büyük bir habercilik başarısı olduğunu söylediler kendilerine teşekkür ediyorum.

Tabi haber büyük olunca karşı tarafın da refleksi tabiri caiz ise yılanın kuyruğuna basmaya benzer bir refleks oldu. Hacı Hüseyin Aykan sahte imza ile ele geçirdiği Bolu Gündem isimli internet haber sitesinden asılsız beyanatlarda bulundu. Bu beyanatlara karşı kendisine 5187 Sayılı Basın Kanunu’nun 14’üncü maddesine istinaden Cevap-Yalanlama metnini mail ile gönderdik. Yayınlamayınca da noter vasıtası ile gönderdik yine yayınlamadı bu kez kanuni bir hakkımız olarak mahkemeden Cevap-Yalanlama metninin yayınlattırılmasına dair talepte bulunduk. Hakimlik talebimizi haklı gördü ve Cevap-Yalanlama metninin yayınlanmasına dair karar verdi ancak maalesef suç makinesi Hacı Hüseyin Aykan kanunlardan ve adliyeden korkmadığı için bu metni yine de yayınlamadı.

Kendisinin bir gazeteci olduğuna inanmıyorum. Bir gazeteci evvela kendisi kanunlara uyacak o ise sahte evrak düzenleyip suç işliyor hemde bu konuda bir sicili olduğu halde tekrar işliyor. Biz Hacı Hüseyin Aykan’ın yaptığı haberin gerçek dışı olduğuna dair her türlü hukukigirişimde bulunduk ancak kendisi sanki hiç bir şey olmamış gibi sus pus, komaya mı girdi? Hayır. İnkar edemiyor peki neden, çünkü bizim haberimiz doğru Hacı Hüseyin Aykan sahte imza ile şirketi ele geçirmiş!

Hacı Hüseyin Aykan’a Suç Duyurusu

Selçuk Albayrak sözlerine şöyle devam etti; Hacı Hüseyin Aykan’ın yapmış olduğu eylemin karşılığı Türk Ceza Kanunu 204’üncü maddesine göre bir suç ve kamu düzenini ilgilendiren bir eylem o nedenle avukatımız Ayşe Albayrak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na Hacı Hüseyin Aykan hakkında kamu davası açılarak yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılması için ihbarda bulundu. Deliller ve suç sabit ancak en doğru kararı yine yüce Türk Mahkemeleri verecektir.

İfadeleri ile cümlelerini sonlandırırken Hacı Hüseyin Aykan’dan bir açıklama gelmemesi ise kamuoyunda “Hüseyin Aykan her gece lüks bir mekanda alkol alıyor. Her halde haber sonrası alkolü fazla alıp alkol komasına girdi” şeklinde yorumlandı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir