Mansur Başkan Neden Görevden Alındı? Rant Var Mı? Yok Mu? Detaylar Haberimizde!

Bolu Belediyesi İYİ Partili Mansur Şen istifa etti edecek gitti gidecek derken en sonunda Başkan Özcan Tarafından görevinden alınarak yerine CHP’li Asuman Şentürk Tekin hanım getirildi. Peki millet ittifakını derinden sarsan bu olayın perde arkasında ne var gelin anlatalım.

Tarih yaprakları 2012 yılı Ağustos ayının son haftasını göstermektedir. Çivril mahallesinde Bolu’nun yaşayan tarihi olarak bilinen S.Z Kutucuoğlu’na ait 27.677m2. çiftlik arazisinin yaklaşık 4,5 milyon gibi yüksek bir bedel ile satılmıştır. İlgili haberin linki: https://www.bolununsesi.com/haber/141022/kutucularin-ciftligi-satildi

Bu araziyi alanlar ise Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 25.11.2019 tarihli belediye meclis toplantısında da dile getirdiği gibi ilimizin önde gelen zenginleridir.

Peki kimdir o zengiler? O tarihte basında adı geçenler şu kişiler; Ali Ercoşkun, Hamdi Tanrıkulu, Erdal Gören, Ali Ericek, Mehmet Öztop, Muhittin Palazoğlu, Hasan Aksoy ve Mehmet Urul o dev arazinin yeni sahipleri. (2012 yılında yerel basında adı geçenler bu kişiler aradan geçen zaman zarfında ortaklık yapısında değişiklik olmuş olabilir).

Arsa satışı yapıldıktan sonra Belediye Çivril mahallesinde bir 18 madde uygulaması yapar ve 25.001 m2’den büyük araziler için EMSAL 2.80 olarak kabul edilir.

Tarih yaprakları 31 Mart 2019’u gösterdiğinde CHP ve İYİ partinin kurmuş olduğu Millet ittifakı yerel seçimi kazanır artık Başkan CHP’li Tanju Özcan’dır. Başkan yardımcıları merakla beklenirken Ak parti sıralarında koltuk bulamayıp CHP’ye geçen Feridun Yılmaz imardan sorumlu Başkan Yardımcısı olabilmek için kulis yaparken taze ittifakta sözler tutulur ve CHP’li meclis üyesi ile ortaklığı bulunan İYİ Partili Mansur Şen İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı olur ancak Fen İşleri Başkan Yardımcısı olan Feridun Yılmaz’ın gözü sürekli imardadır.

Feridun Yılmaz sürekli yeşil alanları korunması ve zenginlere ait arazideki rantı öne sürerek kulis yaparak ve Tanju Özcan’ı sıkıştırarak zenginlere ait arazinin bulunduğu alanda EMSAL indirimine gidilmesine dair fezlekeyi Belediye Meclisinin 25.11.2019 tarihli toplantısında görüşülmesini sağlar.

25.11.2019’da kararla ilgili sunum yapılırken Belediye Başkanı Tanju Özcan söz alarak “geçmişte Bolu kamuoyunu çok meşgul eden bir arazi var burada hatırlarsanız 25 bin metre kare buraya özel imar uygulamaları yapılmış 2.40-2.80 EMSAL verilmiş, böylelikle çifte standartların önüne geçilmiş olacak” der karar oy çokluğu ile kabul edilir. Bölgedeki EMSAL 2.80’den 1.5’e indirilir.

Aradan geçen bir yılda köprünün altından çok su akarken kulislerde Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın arsa sahipleri ile anlaştığı kulaktan kulağa yayılır, sürekli olarak burada EMSAL artışına gidilmesi için Mansur Şen’e baskı yapar Tanju Özcan “gereğini yap!” diyerek sürekli baskı kurar. Baskılara dayanamayan Başkan Yardımcısı Mansur Şen “madem EMSAL artışı yapacaktık ozaman neden EMSAL’i düşürdük” diyerek tepki gösterir.

Kararı geçirmek için can atan Tanju Özcan ve Feridun Yılmaz Mansur Şen’in Kars’a gitmesini fırsat bilir Mansur Şen’in yerine vekaleten Feridun Yılmaz bakmaktadır. Feridun Yılmaz hemen kararın meclise sunulması için ilgili yazıyı onaylar.

Mecliste özellikle Ak parti üyelerinin itiraz etmesi ve sonraki meclise bırakalım itirazlarına rağmen Tanju Özcan 13 ay önce konuştuklarını unutarak “burada belediyenin almış olduğu araziden başka 25 bin metre kare arazi yok” der oysa ki bir yıl önceki meclis toplantısında 2012 yılında bu alandan 25 bin metre kare araziyi zenginlerin aldığını ve burada haksız EMSAL artışı yapılarak zenginlere rant sağlandığını hatırlayarak söylemişti.

Karar tasarısı Ak Partili meclis üyelerinin itirazlarına rağmen oylanarak kabul edildi. Oylamada avukat olan CHP’li meclis üyesi Begüm Tunçel’in çekimser oy kullanması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bunu öğrenen Mansur Şen Kars’tan “…zor da olsa omurgalı olmaya devam edeceğiz, kandırılsak bile” şeklinde paylaşım yapmıştı.

Mansur Şen’in Bolu’ya döndükten sonra istifası beklenirken, Tanju Özcanla da hiç bir görüşme yapmadığı belediyeden gelen bilgiler arasında.

Burada rant var mıdır? Yok mudur? Bizler bunu bilemeyiz ancak Başkan Özcan kamuoyunun karşısına çıkıp bu olayla ilgili insanları bilgilendirmelidir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir