Muhalefet İken Mahkemeyle İptal Ettirdi. “Dün Dündür Bugün Bugündür” Sözünü Hatırlattı

Ak partili Alaaddin Yılmaz’ın Belediye Başkanı olduğu 2007 yılında Cumhuriyet parkının otopark yapılmasını o dönemin CHP il başkanı olan şimdiki Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mahkeme kararı ile iptal ettirdiği, şimdilerde ise iptal ettirdiği kararın aksine hareket ederek Cumhuriyet parkını otopark ve iş merkezi yapmak için karar aldığı interbolutv isimli haber sitesinde yer alırken, başkanın almış olduğu karar geçtiğimiz mecliste Mansur Şen için kullanmış olduğu “dün dündür, bugün bugündür” sözünü hatırlattı.

Habere göre;

 CUMHURİYET PARKI OTOPARK VE İŞ MERKEZİ OLUYOR

Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın uzun yıllar önce yürürlüğe koymak istediği ancak dönemin CHP Bolu İl Başkanı ve Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Tanju Özcan’ın mahkeme kararıyla durdurduğu Cumhuriyet Parkı projesi yıllar sonra yeniden hayata geçiriliyor.

YILLAR ÖNCE YILMAZ’I ENGELLEMİŞTİ

Bundan 15 yıl önce Bolu’ya yeşil alan kalması için elinden gelen çabayı göstereceğini ve sorumlu bir Bolulu ve Belediye Meclis Üyesi olarak tüm engellemelere rağmen Başkan Yılmaz’ın Cumhuriyet Parkı’nı otopark ve iş merkezine dönüştürmesini engelleyeceğini söyleyen dönemin Meclis Üyesi Özcan, o gün karşı olduğu projeyi Belediye Başkanı olduktan sonra yapmaya hazırlanıyor.

YILMAZ’I HALKA ŞİKÂYET ETMİŞTİ

Cumhuriyet Parkı’nın otopark ve iş merkezine dönüştürülmesi projesi Yılmaz ve Özcan arasında 2006’da büyük çekişmelere neden olmuş, Belediye Meclis kararı yeşil alanın korunması için Özcan tarafından iptal edilmek üzere İdare Mahkemesi’ne verilmişti. O dönem, Boluluların çok sevdiği ve sınırlı sayıdaki yeşil alanından olan Cumhuriyet Parkı’nın vasfının kaldırılarak yerine bina yığını şeklinde otopark ve iş merkezi yapılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Özcan, basına verdiği demeçlerde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı halka şikayet etmişti.

MAHKEMEYİ KAZANDI BOLULULARA ARMAĞAN ETTİ

Belediye Meclis kararlarının açık ve şeffaf olduğunu ancak kendisine bu kararın verilmediğini söyleyen Özcan, kendi deyimiyle tüm engellemelere rağmen mahkemeye giderek yaklaşık bir yıl sonra lehine çıkan mahkeme kararını ‘Cumhuriyet Parkı Bolu halkına armağan olsun’ diyerek müjdelemişti.

BELEDİYE’NİN KULAĞINA KÜPE OLSUN” DEMİŞTİ

Yeşil alanların kaldırılmasının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazanan Özcan, basına verdiği açıklamada “Cumhuriyet Parkı bundan sonrada insanlarımızın park ve dinlenme alanı olarak kullanılabilecek. Bu karar Belediye yönetiminin de kulağına küpe olmalıdır. Bundan sonra yasaya aykırı kararlar almamalarını diliyorum” şeklinde konuşmuştu.

YENİ PARK NERESİ OLACAK?

Bugün ise Bolu Belediye Başkanı olan Tanju Özcan, bu yeşil alanı Yılmaz’ın projesiyle yeniden otopark ve iş merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor. İmar değişikliği yaparak parkı iş merkezi ve otopark olarak yeniden şekillendirecek olan Özcan, Cumhuriyet Parkı’nı ortadan kaldırıyor. Zemin kat seviyesinde dükkan ve geriye kalan kısmın komple otopark olarak planlanan bu projeyi mahkeme kararına rağmen Özcan’ın nasıl tekrar hayata geçirdiği ve kanunen parkı kaldırabilmek için buraya yakın bir yerde, park kadar bir alanı nereye planlayacağı da merak ediliyor.

Kaynak: www.interbolutv.com haber sitesi

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir