Mutlu Bir Köy İken; Mahalle Olunca Mars’a Döndü

Mutlu Bir Köyken Mahalle Olunca Mars’a Döndü

İlimiz Sarıcalar Mahallesi yaklaşık 10 yıl önce mahalle olmasına ve seçim zamanı siyasilerce sayısız vaatlerde bulunulmasına rağmen mahalle olduğu 2008 yılından bu yana varoşluğun dibine vurmuş durumda.

Mahalleye, mahalle olduktan yaklaşık 10 yıl sonra geçtiğimiz yıl doğal gaz geldi. Doğal gaz çalışmaları kasım 2018 de tamamlanmasına ve aradan yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen mahallede herhangi bir üst yapı çalışması yapılmadı.

Köy iken il özel idaresine yaklaşık 1 km mesafede bulunan Sarıcalar köy iken hemen yanında bulunan İl Özel İdaresinden her türlü hizmeti alabiliyorken, Mahalle olduktan sonra belediye’ye 3 km mesafede kalınca her türlü hizmetten uzak kaldı. 

Bir mahalle sakinine yolların neden yapılmadığını sorduk. 

Mahalle sakini verdiği cevapta ; “Yeni muhtarın iki kez yolların yapılması için belediye’yi aradığını, belediyenin çukurlara kum döktüğünü sonrasında ise kumun yağmurla akıp gittiğini, belediye ekiplerinin şuan Dodurga mahallesinde olduğunu inşallah oradaki işleri bitince gelirler” dedi.

Müteahhit e tam destek!

Vatandaştan aldığımız bilgi üzerine Dodurga mahallesine gittik. Dodurga mahallesinde belediye ekiplerini ve taş ihalesini alan müteahhit firmayı yeni yol açarken bulduk. Bir km yanında gidecek yolu basacak kaldırımı kalmayan Sarıcalar mahallesi durur iken belediye’nin Dodurga mahallesinde tamirata göre daha hızlı iş ürediği getirisi daha fazla olduğu için tamirat işleri ile değil yeni yol yapımı ile müeahhit firmaya destek veriyorlar şeklinde yorumlandı.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir