Bolu Belediyesi Yol Yapmayı Bilmiyor Mu?

Bolu Belediyesinde Yoldan Anlayan’da Kontrol’de Yok!

Eşine filmlerde rastlanan ender bir olay yine ilimizde gerçekleşti. İlimiz Sümer mahallesinde neredeyse saymakla bitmeyen imara uygun olmayan gelişi güzel yapılmış alt yapı (su, kanalizasyon) ve yol var.

Haber ekibimiz belediye’ye ait olduğunu düşündüğümüz yeni yapılmış yolda dozerlerin kazı yaptığını görünce neden yeni yolu kazdıklarını sordu. Arsa sahibi belediyenin arsasına yol yaptığını yetkili haritacılara ölçtürdüğünü belediyenin arsasının güneyinde kendi parseline su ve kanalizasyon hattı döşediğini yolu ise su ve kanalizasyon hattının üzerine değil arsa sınırından 2 metre dışarıya yaptıklarını, parselinin doğusunda ise yaklaşık 2,5 metre parseline yol yaptıklarını söyledi.

Toplanan vatandaşlar ise bir çok parselde bu durumun söz konusu olduğunu yolların ve alt yapının imara uygun değil tamamen gelişi güzel yapıldığını söylediler.

Bolu Belediyesi E-İmar uygulamasından yaptığımız kontrollerde vatandaşların haklı olduğunu yolların gelişi güzel ve parsellere yapıldığını gören ekibimiz ikinci kez şaşkınlık yaşadı. Küçük bir imar alanında tam 5 tane büyük hata tespit edildi.

Bolu Belediyesi Fen İşleri bünyesinde başta Müdür Adnan Demirel olmak üzere 30 un üzerinde mühendis ve tekniker var. Hiçbir denetimin ve planlamanın yapılmadığı ortada olan çalışmaların düzeltilip tekrar yapılması ise yine vatandaşın cebinden çıkacak.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir