Cumhurbaşkanından Onur Plaketli, Elektrik Faturasını Belediye Ödüyor!

Cumhurbaşkanından Onur Plaketli, Elektrik Faturasını Belediye Ödüyor!

Belediye meclisi Mayıs 2019 toplantısı ilk oturumunda eski Belediye meclis üyesi, yeni İl genel meclis üyesi Zerrin Yavuz Açıkalın’ın işletmeciliğini yaptığı, mülkiyeti Bolu belediyesine ait olan şelale park kafenin elektrik ve su faturalarını Bolu Belediyesine ödettiği iddia edildi.

İddia Tahsin Mert Karagözden

CHP grubundan Tahsin Mert Karagöz grup adına konuşma yaparak Zerrin Yavuz Açıkalın’ın işletmecisi olduğu Şelale Park Kafe’nin elektrik faturasının belediye tarafından ödendiğini elinde somut deliller olduğunu söyleyen Karagöz, 3500TL gibi zaten cüzi bir kira karşılığı verilmiş, fakat Bolu halkı bu kafenin hem elektriğini hem suyunu ödüyor dedi.   

Başkan Özcan Vijdana, İnmsafa Sığar mı?

Konu hakkında Karagöz’ün ardından konuşan Başkan Özcan ise isyan etti. Bu olayın doğru olduğunu, ispatlayan belgelerin elinde olduğunu söyleyen Başkan Özcan, “Vicdana, insafa sığar mı?” dedi. Başkan Özcan, “Tabi bu hassas bir konu. Mübarek günde kul hakkından bahsediyoruz. Bu olay doğru maalesef. Bolu Belediyesi bu yerleri bir önceki dönem Belediye Meclis Üyesi olan ve şu anda da İl Genel Meclisi üyesi olan bir hanımefendiye vermiş.10 yıl süre ile 2 ayrı iş yerini 3 bin 500 TL ile sembolik bir bedel ile kiraya vermiş. Buranın elektriğini ise 3 yılı aşkın süredir Bolu Belediyesi ödüyor. Ödenen para ise 45 bin TL. Su parasına gelince bozuk sayaç uygulaması yapılıyor bu iki yerle ilgili 30 metreküp ile sınırlandırılıyor ve 3 yıldır bu sayaç bozuk. Az ödesin diye. Vicdana, insafa sığar mı? Böyle bir şey olur mu? 3 bin 500 TL kira alıyorsun, elektriğini ödüyorsun, su parasının önemli bir kısmını sen ödüyorsun. İnsafa da sığmaz vicdana da sığmaz. Tüm faturalarda bende incelemek isteyen varsa bakabilir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanından Plaket Aldı.

Zerrin Yavuz Açıkalın Uluslararası İş’te Kadın Zirvesine davet edilerek. ülkemizin ileri gelen kadın girişimcilerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından onur plaketleri verildi.

Zerrin Yavuz Açıkalın halen Bolu İl Genel Meclisi Üyesi.

Konuyla ilgili Zerrin Yavuz Açıkalın ve AK Partiden açıklama bekleniyor.

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir