Ömer Sayın Zimmet Değil, Kamu Zararı Çıktı.

Ak Parti Bolu eski İl Başkanı ve Yeniçağa eski Belediye Başkanı Ömer Sayın hakkında çıkan “135 bin TL zimmet çıktı” haberi ile ilgili telefonla arayarak açıklamalarda bulunduktan sonra mail aracılığı ile bir basın açıklaması gönderdi.

Basın açıklaması şu şekilde; Bolu Son Haber isimli internet haber sitesinde ‘Yeniçağa Belediyesinde Zimmet skandalı’ başlığı ile yayımlanan haberde şahsımla ilgili olay,  1999 yılında yaptığım bir atama ile ilgilidir.

Birkaç ay önce Yeniçağa Belediyesinde İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Kontrolörünce yapılan rutin denetimde yaklaşık 22 yıl önce yaptığım bir atamanın aynı yıl yayımlanan Kamu personellerinin atama ve terfileri ile ilgili yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesi ile atanan ilgili personelin aldığı maaşların farkından kaynaklanan bir kamu zararı olduğu gerekçesi ile ilgiliye ve dolaylı olarak müteselsil sorumlu olarak tarafıma çıkarılan 135 bin TL tutarında paradır.

Aslında ne atama da bir hata vardır ne de ortada zarara uğrayan bir kamu vardır. Kontrolörün teftiş layihası gerçeklerden uzak ve zanna dayalıdır ve konu tarafımdan yasal zemine taşınacaktır. Zimmet veya yolsuzluk olarak değerlendirilmesi kesinlikle yanlıştır.

Gerek 13,5 yıllık Belediye Başkanlığım, gerek 30 yılı aşkın siyasi hayatım ve gerekse  40 yıla yaklaşan yöneticilik hayatımda kamu ve yetim hakkı konusunda hiçbir kimse hakkımda böyle bir ithamda bulunmamıştır ve bulunamayacaktır. Belediyenin makam aracıyla evime bile gitmekten imtina eden, bu hassasiyetini hiçbir zaman kaybetmemeye gayret eden  bir kişiyim. Bunun en  yakın şahidi Yeniçağa halkının tamamıdır.

Konuyu haber portalınız aracılığı ile kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.

Ömer Sayın.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir