“Özel Haber” Yedigöller Yoluna Tecavüz Eden Belediye Şimdi’de Yedigölleri İstiyor!

 Bolu’da, Karadere kaynak sularını içme suyu şebekesine aktararak şehrin su ihtiyacını karşılayacak olan 3 bin 674 metrelik tünel projesi tamamlandı ancak tünelin tamamlanması ile birlikte Bolu belediyesi Yedigöller yolunda büyük bir çevre faciasına yol açtı.

Tünelden çıkan ve kis toprak adı verilen mavi renkteki üzerinde ot bile bitmeyen hafriyatlar Yedigöller yoluna dökülerek hafriyat dağları oluşturuldu.

Bu haberi geçtiğimiz bahar aylarında yapmayı düşünmüştük ancak sıcak seçim gündemi haberi yayınlamamızı engelledi.

Bahar aylarında Yedigöller bölgesinde yaptığımız incelemelerde Bolu ve Bolu turizmine yakışmayacak şekilde Yedigöller yoluna atılan yüzlerce kamyonluk hafriyat dağları ilgimizi çekti.

Olay üzerine hemen gazetemiz inceleme yapmaya başladı. Bolu belediyesi gibi bir kurumun dünya harikası Yedigöller yolu üzerinde hafriyat dağı oluşturulmasına müsade etmesi yada buna göz yumması düşünülemezdi.

İhale dosyasında yaptığımız incelemede ise büyük bir şok yaşadık! Bolu Belediyesi tünelden çıkan kis adı verilen tüm hafriyatın dökülmesi amacı ile Yedigöller yolu çevresini haritada işaretleyerek hafriyat döküm alanı olarak göstermişti.

Geçtiğimiz meclis toplantısında ise Bolu belediye başkanı Tanju Özcan’ın Yedigöllerin belediye mücavir sahasına eklenmesini gündeme getirmesi gözleri yine Yedigöllere çevirirken bu bölgeye  Abant benzeri imar uygulamaları yapacaklarından bahsetmesi Yedigöller yoluna tecavüz edip çevre katliamı yapan Bolu belediyesinin bilgisiz, tecrübesiz elemanlarınca katledileceği yorumlarının yapılmasına neden oluyor. Zira Bolu belediyesinde Alaaddin Yılmazın gitmesi ile yer değişikliği yapılması beklenen kadro hala yerinde duruyor.

Bolu belediyesinin hafriyat döküm sahası olarak gösterdiği Yedigöller yolunda yine tünel inşaatında çalışan işçilerin atmış olduğu çöpler dikkatlerden kaçmıyor. 




İnsanlar büyüleyici Yedigöller manzarasını izlemeye giderken yollarda Belediyeden kaynaklanan çöp ve hafriyat dağları ile karşılanıyor.


Bolu belediyesinin Yedigöller yolu üzerinde yapmış olduğu bu çevre katliamından sonra, Yedigöller yolu ve göller bölgesinin Belediye mücavir alanına katılmasının ne derece doğru olduğunu siz değerli okurlarımızın vicdanına bırakıyoruz. 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir