Su Sayaçları Hakkında Manasdan Çarpıcı Açıklamalar

Belediye Başkanı Tanju Özcan yaklaşık bir yıldır meclis toplantılarında akıllı su sayaçlarının aslında çok akıllı olmadığını ve bu sayaçlara geçilmesinin büyük bir hata olduğunu, ilgili firma olan MANAS ile de sorunlar yaşandığını sürekli olarak gündeme taşıyordu.

Su sayaçları ile ilgili dün bir basın açıklaması yapan Başkan Özcan’ın açıklamalarından sonra konuyu birde işin diğer muhatabı olan MANAS’a soralım dedik. Bolu Son Haber olarak MANAS su sayaçlarının telefonunu internetten bularak aradık ve kendileri ile samimi bir görüşme gerçekleştirdik.

Soru: Belediye Başkanımız Tanju Özcan su sayaçlarının değiştirilmesi konusunda dün bir basın açıklaması yaptı açıklamayı izlediniz mi?

Cevap: Evet, ancak bir kısmını izledim çünkü başkanın kürsüde açıkladığı şeyler tamamen asılsız o nedenle tamamını izleme gereği duymadım.

Soru: Başkan eleman sayınızı sürekli düşürdüğünüzü, su sayaçlarınızdaki arızalı sayısının çok yüksek olduğunu ve kalibrasyon bedelinin de fazla olduğunu söylüyor?

Cevap: Bizler MANAS olarak Bolu’da 7/24 faaliyet gösteren bir firmayız. Bazı elemanlarımız şirket etik ve kurallarına aykırı harekette bulundular ve biz bu elemanlarla yolumuzu ayırdığımız gibi şu anda mahkeme süreci de devam ediyor ancak ne yazık ki bizim çıkarttığımız bu kişiler Bolu Belediyesi’nde işe başladılar Belediye’ye neden işlerine son verildiğini anlatmaya çalıştık ancak Bolu Belediyesinde muhatap bulamıyoruz her gittiğimizde yoğunlar bitmek bilmeyen bir yoğunlukları var. Bolu Belediyesi bizim işten çıkarttığımız personelden bilgi alıyor ve bu personelin Belediye’ye eksik yada yanıltıcı bilgiler verdiğini düşünüyoruz.

Aslında personel sayımızda bilinçli olarak bir azaltım söz konusu değil Belediye Başkanı bunu bir sorun olarak anlattığı ve mekanik sayaçlara geçilmesi gerektiğini basına açıkladığından bu yana vatandaşlar su sayaçlarına kalibrasyon yaptırmak istemiyorlar “nasıl olsa mekanik sayaça geçeceğiz ne gerek var 100TL vermeye” şeklinde tepkiler alıyoruz bizlerde personele ofisde oturması için maaş ödemeyelim diye işten çıkartıyoruz. Belediye Başkanı su sayaçları ile ilgili açıklama yaptığından bu yana Bolu halkı susuz kalmasın diye MANAS aylık 40 bin TL zarar ediyor neden? Çünkü vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz. 80 bin sayacımız mevcut bunlardan günde 30 ila 40 arıza geliyor ve yaklaşık 5 tanesinde söküm gerektirecek arıza olabiliyor.

Kalibrasyon ücreti 100TL bunun 50TL’si kanun gereği devlete harç olarak ödeniyor, 50 TL’si bize kalıyor.

Soru: Bu sayaçlar konusunda sadece Bolu Belediyesi ile mi sorun yaşıyorsunuz?

Cevap: Biz ürünlerimizi %100 yerli olarak satıyoruz ancak bu dijital olarak adlandırılan kısım Fransız İtron firmasının üretimi ile bire bir aynıdır bunları biz ülkemizde üretiyoruz ve tüm Dünyada kullanılıyor çalıştığımız bir çok belediye var ancak Bolu Belediyesinde parti değişikliğinden sonra sorunlar yaşanmaya başlandı hangi partiden olursa olsun bir çok belediyenin işlerini yapıyoruz bunların içinde CHP’li olanlar da var partisel yada sayaçtan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüyorum MANAS ya Tanju Özcan’ın işine gelmiyor yada aklında başka düşünceleri var.

Soru: Başkan basın açıklamasında “dijital saat hatalı yanlış ölçüm yapsa da saatin içinde bulunan mekanik sayaç var bu sayacın hata yapması imkansız biz dijitallerin bozulduğunu bu saatlerden anlıyoruz” diyor mevcut saatler mekanik sayaca çevrilemez mi?

Cevap: Tabiki çevrilebilir bu çok basit bir işlem bizden aldıkları bir sürü teknik eleman var bu teknik elemanlar vasıtası ile önce bulunan dijital panel sökülür ve kalibrasyona gerek kalmadan ve yeni sayaç almaya gerek kalmadan bu sorunu çözebilirlerdi.

Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz. Söylemek istediğiniz başka bir şey varmı?

Bolu Belediyesi ile devam eden bir sözleşmemiz mevcut ve bitmesine altı yıl var malesef şaun yaşanan sorunların büyük kısmını Belediyenin tutumundan dolayı çözemiyoruz ve bu nedenle geçtiğimiz hafta kendilerine bir yazı yazdık iyi niyetli olduğumuzu belirterek artık Bolu Belediyesinin bir karar vermesi gerektiğini anlattık.

Bolu Belediyesi düşük kaliteli ve ucuz sayaç almak istiyor. Gelecek yakın zamanda bu kararın ne kadar yanlış olduğunu düşen tahakkuk rakamlarından ve arızalanan su sayaçlarından anlayacaklar sonuçta bizim sayaçlarımız Başkanın iddia ettiği gibi bile olsalar üzerinde mekanik sayaç da mevcut bir karşılaştırma yapılabiliyor ancak ucuza almayı planladıkları sayaçlarda bu imkanları olmayacak.

Bizi aradığınız için teşekkür ederiz bizlerde bu konu ile ilgili bir açıklama yapmayı çok istiyorduk.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir