Suat Orhan’ın İthamlarına Ak Partili Belediye Başkanları Sert Tepki Gösterdi

Bolulu vatandaşlar sokak ve caddelerde çok sayıda sahipsiz köpeğin gruplar halinde çete gibi dolaşmasından bir hayli rahatsızlık duyarken, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağındaki köpeklerin “hayvanlar barınakta hapis hayatı yaşamasın” düşüncesi ile sokaklara salıverildiği iddia ediliyor.

Sahipsiz Köpekleri Ak Partili Belediyeler Mi Bırakıyor?

Vatandaşlar çok sayıda köpeğin çete gibi 10’lu 15’li gruplar halinde sokaklarda gezmesinden rahatsız olurken İYİ Partili Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Suat Orhan dün gece sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ciddi bir isnatta bulundu. Suat Orhan; …sokak köpeklerini Bolu’ya bırakanlar AKP belediyeleri bunun çekilmiş fotoları var” şeklinde açıklama yaparken var olduğunu iddia ettiği fotoğrafları paylaşmayarak susmayı tercih etti.

İYİ Partili Meclis Üyesi Suat Orhan’ın paylaşımlarının ekran görüntülerini alarak kaydettik ve iddiaların muhatabı olan Ak Partili Belediyelere suat Orhan’ın açıklamalarının doğru olup olmadığını sorduk. Başkanların Açıklamaları şöyle;

Yeniçağa Belediye Başkanı

Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar “İspat etsin. Ağzı olan konuşuyor. Benim belediyem ile ilgili bir şey diyemezler” diyerek Suat Orhan’ın ithamlarını reddetti.

Dörtdivan Belediye Başkanı

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ise “biz Dörtdivan belediyesi olarak sokakta bulunan başı boş hayvanları Gerede’de bulunan hayvan barınağına teslim ediyoruz. Eğer hayvan yaralı ise hayvanı tedavisi için Bolu Belediyesine ait hayvan hastanesinde tedavi ettirdikten sonra Gerede hayvan barınağına gönderiyoruz. Dörtdivan’a sürekli başıboş köpekler salıveriliyor bunu kimin yaptığını bilmiyoruz ve esas mağdur biziz. Bizim Bolu’ya hayvanları salıvermemiz söz konusu olamaz Ak Partiye çamur atılıyor” dedi ve ithamları reddetti

Gerede Belediye Başkanı

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar “Bizim Gerede Belediyesi olarak hayvan barınağımız mevcut. Barınak belediyeye bağlı 1 veteriner hekim 2 görevli personel ile çalıştırılmakta bir yılı aşkın süredir açık. 120 civarında canlara hizmet verilmektedir. Masrafları belediyemiz bütçesinden ve vatandaşlarımızın kendi isteği ile sağladıkları katki ile karşılanmakta. Ayrıca hayvanseverler tarafından sık sık ziyaret edilmekte. Buradan düzenli olarak isteyen vatandaşlarımıza sahiplendirme işlemi de yapılmakta.

Bizim Gerede Belediyesi olarak Bolu’ya sahipsiz hayvanları bırakmamız söz konusu dahi olamaz. Bunu her kim iddia ediyorsa ispatlayamazsa müfteridir, şerefsizdir” açıklamalarında bulundu.

Ak Partili Belediye Başkanlarının bu açıklamalarından sonra İYİ Partili Meclis Üyesi Suat Orhan’ın bir açıklama yapması bekleniyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir