Tüyü Bitmedik Yetimin Hakkını Koruyabildiysek Ne Mutlu Bize.

27 Nisan 2021 tarihli ‘Bu Gidişle Belediyeden Müfettiş Eksik Olmaz’ başlıklı yazımızdan sonra Bolu Belediyesi ekipleri 2. Etap Kanal Kapama ihalesi ile ilgili yaptığı inceleme ve denetimlerde müteahhit firmayı ve kendisini kusurlu buldu.

Bolu belediyesinden gelen bilgilere göre haberimizden sonra müteahhit firmaya ceza tahakkuk ettirilirken belediyenin çekmiş olduğu malzeme miktarı kadar da belediye adına malzeme nakliyesi yaptırılacağı belirtiliyor.

Yolun Altında Toprak Hiç Olur Mu!

Bolu belediyesi müteahhit firmaya ceza kesti ise de bunun yeterli olmadığı açık zira müteahhit firmanın menfezlerin yanına doldurduğu topraklar hala yolun geleceğini tehdit ediyor. Bolu belediyesine ait ağır tonajlı araçlarında kullanmış olduğu bu yolun altında kalan toprakların temizlenmemesi durumunda ağır tonajlı araçların bu yolu batırmasına neden olacağı ap açık ortadadır.

Doğruları Yazmaya Devam Edeceğiz.

Bolu Son Haber olarak doğruları yazmaya tüyü bitmedik yetimin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bizi takip de kalmayı, haberlerimizi paylaşmayı unutmayın.

27.04.2021 Tarihli Haberimiz

Bu Gidişle Belediyeden Müfettiş Eksik Olmaz!

31 Mart yerel seçimlerinden önce Kuzey çevre yolu olarak adlandırılan yolun ortasından geçen DSİ kanalının kapatılması işi hem Cumhur ittifakının adayı Ak partili Fatih Metin’in hem de Millet ittifakının adayı CHP’li Tanju Özcan’ın seçim vaatleri arasında bulunuyordu.

31 Mart yerel seçimlerinin kazananı Tanju Özcan olurken kaybedeni olan Fatih Metin ise atandığı bakan yardımcılığı görevinde büyük bir jest ve centilmenlik örneği ile siyasi rakibi Tanju Özcan’ın önünü açarak DSİ’nin sulama kanalının kapanmasına onay vermesini sağlamıştı.

Aradan geçen zaman zarfında kutu menfezlerin başkan yardımcısı Rasim Özdemir tarafından tanıtılması ve 1 milyon TL yatırım yapıldı açıklamasından sonra belediyenin çıktığı ihaleyi belediye şirketi olan Bolu Bel San firmasının faiş fiyat vermesinden sonra İzmirli bir firma kazanmış ve belediye elinde kalan menfezleri ihalede verdiği fiyatın yarısına İzmirli firmaya satmak zorunda kalmıştı.

İhale Edilip Müteahhit Firmanın Yapması Gereken İşleri Bolu Belediyesi Neden Yapıyor?

Bolu Belediyesi kanalın üzerinin kapatılmasını hızla ilerletirken başkan yardımcısı Rasim Özdemir’in dün gece yapmış olduğu paylaşımda Bolu belediyesine ait iş makinelerinin kanalın üstünün ve yanlarının dolgularını yaptığı görülüyor. Oysa ki işin yapılması için çıkılan 2020/701084 KİK sayılı ihalenin teknik şartnamesinin diğer hususlar 4 numaralı bendinde ‘Menfezlerin geri dolgusu, menfez kotuna kadar, menfezin sağını ve solunu dolduracak şekilde yapılıp bırakılacaktır.’ hükmü yer alıyor. Bu madde hükmüne göre kanalın dolgusunun Bolu Belediyesi tarafından yapılması akıllarda ihmal mi? Yoksa yolsuzluk mu? yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Bu Gidişle Belediye’den Müfettiş Eksik Olmaz.

Her ne kadar görüntüleri başkan yardımcısı Rasim Özdemir paylaşmış olsa da yapılan işlerin tamamı başkan Tanju Özcan’ın yakın takip ve kontrolünde ilerliyor. Rasim Özdemir’in bu işlerden bilgisi olmasa da paylaşımında da belirttiği gibi birilerinin birilerine söz verip çalıştığı ortada gibi görünüyor ve bu gidişle de belediyeden müfettişin eksik olmayacağı da ortada.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir