Yine Utandık!

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptıkları ile yine ülke gündemine oturdu. Çakmaklar Mahallesi’nde bulunan mezarlıktan araç yolu geçirmek için çalışma başlatan Özcan, ‘Mezarlıktan yol geçirmezsem adam değilim’ demişti.

Sosyal medya hesaplarından tepki gösteren vatandaşların ve AK Partililerin gönderilerine yorum yapan Özcan, Mahalle Muhtarı İsmail Candan ve AK Partili Milletvekili Arzu Aydın’a hakaret etmişti.

BEBEK HASRETİ ÇEKEN ANNENİN TALEBİNİ ART NİYETLİ YORUMLADI

Geçtiğimiz aylarda Gazeteci Armağan Çağlayan’ın programına katılan Özcan, bebek özlemi çeken annenin tüp bebek tedavisi için yaptığı masumane yardımı da art niyetli şekilde yorumlamıştı.

MÜLTECİLERE IRKÇI YAKLAŞIMLARDA BULUNMUŞTU

Özcan yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına zam yapılacağını açıklaması yeni bir tartışma başlatmıştı. Nikah ücretlerine zam yapan Özcan, aşevinden yabancı uyrukluların yemek yemesini yasaklamıştı Partisi CHP, Tanju Özcan’a destek vermedi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Özcan hakkında soruşturma başlattı.

MECLİS ÜYELERİNE NURİ ALÇO’LU GÖNDERME

Mültecilere yönelik faturalara zam çıkışıyla bilinen Özcan, daha önce Belediye Meclisi’ndeki sözleriyle de gündem olmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban’a, “Rahat ol Burak Bey. Sana bir gazoz söyleyeyim. Çok sevdiğim bir sanatçı var Nuri Alço. Onun gibi de bakıp söyleyeyim. Burak Bey rahat ol. Gazozun içine bir şey atmadık rahat olun. Arkadaşlar bir gazoz filan ikramımız yok mu? Hep çay ikram ediyorsunuz. Kola meyve suyu Bir şey olmaz rahat olun” demişti.

Özcan aynı konuşmanın devamında, “Belediyenin su şebekesine şap katalım. Özellikle yoğunlaşmasını istediğiniz bir yer var mı? Bu tür şeylerin Bolu’da çıkması beni üzdü. Hatta biraz önce esprisi de oldu. Biraz önce Edirne Valimizle görüştüm. Boluludur kendisi. ‘Başkanım ne oluyor Bolu’da’ dedi. ‘Sayın Valim artık zapt edemiyorum. Gölköy Barajına şap mı katsam diye düşünüyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

‘GAZOZ KİME DENK GELDİ?’ DİYE DALGA GEÇMİŞTİ

Yaşanan diyaloglar sonrası Başkan Özcan meclis üyelerine gazoz dağıttırdı. Özcan ayrıca, bazı üyelerle de “İlaçlı gazoz kime denk geldi”, “Uykun mu geldi. Geldi ise ara verelim”, “Kırmızı yanaklarımla Nuri Alço’ya da benziyorum” gibi ifadelerle toplantıda ciddiyetsiz esprilerine devam etti.

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamaları sırasındaki ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Özcan’ın ifadelerine yönelik yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçeler işleme konuldu.

Başsavcılığın, Özcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” suçlarından soruşturma başlattığı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Görüşleri kendisini bağlar, su gibi temel yaşam hakkının engellenmesi parti politikamızla taban tabana zıttır” demişti.

Yaptığı açıklama ile yine Bolu’nun adını lekeleyen Özcan, yine Boluluları utandırdı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir