Acil Servisler Dolup Taştı. Eczanelerde İlaç Bulunamıyor. Okullar Tatil Edilecek Mi?

İlimizde bir süredir özellikle ilkokul çağındaki çocukları etkisi altına alan ve üst solunum yolunda tutunarak yüksek ateşe sebep veren bilinmeyen bir virüs Acil servislerin ve çocuk polikliniklerinin dolup taşmasına neden olurken eczanelerde ilaç stoklarının bittiği hatta ecza depolarından dahi ilaç tedarik edilemediği belirtiliyor.

Hastalık çocuklarda 40 dereceleri aşan yüksek ateş, öksürük, halsizlik ve bulantı olarak belirti gösterirken hastalık vücudu sardıktan sonra güçlü ateş düşürücü şuruplar dahi ateşi düşürmeyince enjeksiyon ile ateş düşürücü ilaç enjekte ediliyor.

Hastalık ilimizde dün gece tavan yaparken çocuk acil servisine binden fazla hastanın geldiği, eczanelerde de büyük bir yoğunluk yaşandığı, eczane ve ecza depolarında ilaç bulunmadığı belirtiliyor.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol “Vali Beye Bilgi Verdik”

Telefon ile arayıp ulaştığımız İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol ise konuyu ilişkin şu açıklamalarda bulundu

“Maalesef acil servislerimizde giderek artan bir yoğunluk var 2-3 doktor ile baktığımız acil serviste dün gece 5 doktor görev yaptı. Hastalık viral bir hastalık ve hava yolu ile bulaşıyor. Aralık ayı sonuna kadar bu durumun devam etmesini bekliyoruz. Konuya ilişkin Vali beye bilgi gönderdik. Okulların kapanıp kapanmamasına Vali bey karar verir. İlaç bulunamaması konusunda bilgim var bir çok ilaç depolarda dahi yok ancak bu konu benim yetkim dışında” ifadelerini kullandı.

İlaç sorunun nasıl çözüleceği, okulların tatil edilip edilmeyeceği vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir